Ако животът ти поднесе случайна среща…

Ако животът ти поднесе случайна среща, какво ще направиш? Отговорът оставям на теб, а в тази статия искам да ти споделя какво направих аз.

Малко преди 22’00 часа се отбих до кварталния магазин. Пазарих и тръгнах да се прибирам. Дори не подозирах, че след броени секунди животът ще ми поднесе случайна среща.

След като направих няколко крачки неочаквано за мен ме спря пиян до козирката мъж. Запознахме се, стиснахме си ръцете и той започна да ми разказва историята си. Добър слушател съм и за мен бе удоволствие да го изслушам.

Още при ръкостискането ми направи впечатление каква сила има в ръката на този непознат. Винаги обръщам внимание на начинът, по който хората подават ръка. За мен едно обикновено ръкостискане говори повече от достатъчно.

Накрая на разговора му споделих вътрешното си чувство за него. Казах му, че е силен мъж и си личи.

Препоръчах му да използва тази сила и да вземе живота си в ръце. Никога не е късно. Никога. Той самият призна, че е силен като бик.

Не знам дали ще ме чуе. Не знам дали ще си повярва. Няма и как да знам. Ала имах възможността да му припомня, че все още притежава силата.

Надявам се да започне да я използва активно и градивно. Би било повече от невероятно да се „събуди“ и да направи всичко възможно да подобри живота си към по-добро.

На всеки може да се случи да се отклони от правия път. Но това не е окончателна присъда. Ние решаваме всеки ден.

Точно затова пред нас винаги стои възможността да изберем да стъпим на пътя на позитивната промяна и да поемем отговорност за живота си.

Подобни случайни срещи са подарък от съдбата. Те ни помагат да се осъзнаем, да решим да затворим старата страница и да започнем начисто.

Ние сме силни. Колкото повече вярваме в това и в собствените си сили, толкова по-добре.

Понякога просто се нуждаем от леко окуражаване и подкрепа. Нищо повече. Споделям го от личен опит и съм безкрайно благодарен на хората, които са ме подкрепяли и ме подкрепят. Те за мен са незаменими.

Радвам се, че имах възможността да срещна този непознат мъж и да му кажа колко е силен. Още повече бих се радвал, ако моето споделяне го вдъхнови поне малко да промени живота си. Той го заслужава.

Всички ние заслужаваме да живеем по-добре и един от начините е да се подкрепяме взаимно.

Напомняне за щастие: Ако животът ти поднесе случайна среща, използвай този шанс. Спомни си ситуациите, в които ти си получавал нужната подкрепа. Припомни си хората, които са заставали до теб в точния момент. Благодари им мислено.

Щастието не е самотен остров. Щастието е за всички.

Вярвам, че ако имаме възможност да подкрепяме другите по пътя на личното им благоденствие, то това е възможност за повече щастие – за нас и за хората около нас.