Успявай

Изпитанията са гарантирани

Животът ни подлага на различни изпитания. Това е сигурно. По-добре е да сме подготвени. Най-тежките удари са тези, които не очакваме. След като приемем, че изпитанията са неразделна част от живота ни, ние вече разполагаме с предимство.

Второто, което е добре да приемем като очакван факт – ще ни бъде трудно; много трудно. Тук можем да се пречупим и да се откажем.

А можем да решим, че няма да се откажем и ще действаме докато не преминем през изпитанието.

Трето, има лични изпитания и има такива, които са свързани със съдбата на нашите любими хора. За мен те са още по-трудни. Ние трябва да понесем болката, през която другия преминава.

Тези дни мой приятел е в тежка ситуация. До него са семейството и приятелите му. Той е прекрасен млад човек – познавам го повече от десет години, и бъдещето е пред него.

Със задружни усилия, семейството и приятелите му, вече направихме най-важната първа крачка за неговото благополучие. Трудно е. И трудностите ще продължават.

За да преминем през житейските изпитания успешно, имаме нужда от подкрепяща среда. Благодарение на нея знаеш, че не си сам. Това ти дава сили, кураж, надежда и те прави по-решителен в действията, които ще ти помогнат да преодолееш изпитанието.

Подкрепяща среда – нека сме част от нея.

Подкрепяща среда – нека разчитаме на нея.

Подкрепящата среда е сила, от която се нуждае всеки един от нас.

За да сме щастливи и за да процъфтяваме, винаги имаме нужда от подкрепяща среда. Нека помним, че ние правим избора дали да сме незаменима част от подкрепящата среда.

„Сговорна дружина планина повдига“.

Изпитанията са гарантирани. Останалото е в наши ръце.

Цветан Иванов

Здравейте,
Аз съм Цветан Иванов - психолог и автор в shtastieto.com. Занимавам се активно с позитивна психология и психология на успеха. Личната ми мечта е да виждам все повече хора да живеят на върха на своя потенциал и да процъфтяват.
Желая ви приятни и ползотворни моменти в shtastieto.com.

Добави коментар

Публикувай своя коментар