Използвайте минутите пълноценно

Използвайте минутите пълноценно е призив и стратегия за действие, която работи в наша полза.

Всеки от нас (винаги има изключения и те не са случайни) е склонен да отлага и да оставя днешната работа за утре.

Дори нещата, които желаем. Дори нещата, които сме убедени че ще ни донесат полза. Дори нещата, които знаем че ще подобрят живота ни.

Проблемът с отлагането:

Отлагането е сигурен начин да пропилеем безценното време и да не постигнем нищо. Често в съзнанието ни задачата пред нас изглежда като планина.

Като се замислим колко време и усилия са необходими да инвестираме, сме почти готови да натиснем бутона „пауза“. Нищо чудно, че отлагането е световен спорт.

За съжаление, подобна нагласа е деструктивна и не ни позволява да градим своя по-успешен и по-добър живот. Въпросът е как да се „залъжем“?

Едно от най-работещите решения е стратегията на минутите.

Пример:

Ако искате да започнете да медитирате, започнете да отделяте само три минути дневно. Винаги ще намерите три минути, а те ще минат преди да успеете да мигнете. От само себе си ще ги увеличите на пет, на десет, на петнадесет…

Ако искате да продължавате да се самообразовате, четете по една статия или пет страници всеки ден.

Ако наистина искате, просто започнете да инвестирате от три до пет минути. Това е повече от добро начало. Най-важното е да започнете и да продължите с леко темпо.

В момента всеки ден отделям точно 15 минути, за да изучавам испански език. След година зад гърба си ще имам 5 475 минути (91 часа) инвестирани в учене. Можете да бъдете сигурни, че след 365 дни разликата ще е очевидна.

Мнозина подценяват този подход. Голям пропуск. По една капка всеки ден и след време чашата ви ще бъде в пъти по-пълна.

Стратегията на минутите, плюс търпение и последователност определено ще ви донесе ползи.

Използвайте минутите пълноценно и се наслаждавайте на заслужени резултати, които ви носят повече успехи и щастие.