Професионализмът е най-печелившата стратегия

Всеки ден влизаме в ролята на клиенти. Като такива имаме определени очаквания. Когато те бъдат оправдани или надминати, ние сме щастливи. Когато останат неоправдани, ние сме недоволни в най-добрия случай. Да бъдеш обслужван от професионалисти е чиста проба удоволствие. Те работят със сърце и с грижа за емоционалния свят на клиента. Те знаят, че клиентите се нуждаят от техния професионализъм. Те осъзнават, че са необходими, дори незаменими. Те знаят, че професионализмът е най-печелившата стратегия в дългосрочен план и залагат на нея.

Колкото по-голям е залогът, толкова по-важен е професионализмът.

Още помня професора и целия му екип, които направиха така, че първият ни син да се роди жив и здрав. Те буквално спасиха живота му. Благодарение на техния професионализъм аз и съпругата ми сме безкрайно щастливи. От онзи ден изминаха повече от осем години. Как мислите, дали ще забравим как те си свършиха работата? Съгласни ли сте, че професионализмът наистина е най-печелившата стратегия?

Професионализмът не е запазена марка за определени професии.

Дори да влезнете в кварталния магазин от човека зад щанда зависи в какво емоционално състояние ще излезете. Ако ви посрещнат с усмивка, ако ви обслужат любезно и компетентно, ако ви изпратят подобаващо, ще си тръгнете удовлетворени и по-щастливи. Обратното важи с пълна сила. Ако ви посрещнат с безразличие, ако ви обслужат с досада, ако ви изпратят с каменно лице, ще излезете недоволни.

Възможността пред всеки един от нас:

Постоянно работим с хора. Всяка социално общуване е възможност да дарим своя професионализъм и да допринесем за материалното и емоционалното благополучие на другите. Едно е сигурно: професионализмът винаги ще е най-ценният актив, с който разполагаме.

Добрата новина:

Професионализмът е въпрос на личен избор. Ти решаваш сам за себе си. Аз също. Този избор променя всичко. От всеки един зависи дали ще се стреми да става все по-добър професионалист или ще се задоволи да е посредствен.

Колкото повече хора осъзнават важността на професионализма във всяка една сфера, не само от икономическа и финансова гледна точка, а и от гледна точка на емоционалното благополучие, толкова повече ще процъфтяваме. Имаме нужда от това.

Професионализмът е най-печелившата стратегия. Разчитайте на това.

Струва си да полагаме постоянни усилия да ставаме все по-добри професионалисти. Няколко причини, които отговарят на въпроса “Защо си струва?”:

– Повече усмихнати и доволни клиенти.

– Повече лоялни клиенти и повтаряеми продажби. Спечелването на нов клиент е трудно и е свързано с разходи. При условие, че го задържите, клиентът се превръщат в печеливша инвестиция.

– Повече препоръки. Доволните клиенти споделят приблизително с 5-10 души от своя социален кръг. Това е най-ефективната и безплатна реклама до днес (от уста на уста), която ще ви спечели нови клиенти без допълнителни разходи.

– Повече позитивни емоции и щастие. Винаги става въпрос за социално взаимодействие. Чрез работата си директно можем да осигурим приятно преживяване и да повишим нивото на щастието у другите. Щастливите клиенти са най-добрите клиенти.

– Лично удовлетворение. Усещането, че си свършил работата си по възможно най-добрия начин, е невероятно. Добрата работа те изпълва с чувство за значимост, полезност и щастие. Тези чувства ни мотивират да продължаваме в същия дух и да се представяме на все по-високо ниво. Печалбата е двойна.

Професионализмът е най-печелившата стратегия и е на разположение на всеки желаещ. Да, трудно е. От друга страна този избор заслужава всеки грам усилие.

Как да бъдем незаменими професионалисти?

Вземете твърдо решение да се присъедините към гилдията на хората, които дават най-доброто от себе си и всеки ден работят за своето развитие и благополучието на клиентите, които им гласуват доверие. Останалото е последователно действие и неотклонно следване на избраната посока.

Светът има нужда от професионалисти. За да се присъедините към този елит, всеки ден правете правилния избор. Всеки ден.

Използвайте най-печелившата стратегия и процъфтявайте.

Шест въпроса, които незаменимите професионалисти често си задават:

1. Професионалист ли съм в действителност?

2. Как разбирам, че съм професионалист?

3. Какво мога да направя, за да повиша нивото си?

4. Какво реално правя, за да повишавам нивото си?

5. Какво ще направя днес, за да стана една идея по-добър?

6. Щастливи ли са хората, с които работя?

Отговорите са индивидуални. Изборът също.

Напомняне:

Изборът не е еднократен. Изборът е всекидневен.