По-щастливи

Най-полезното умение за щастие

Никога не се отказвайте!

Това е най-важното умение. Всеки, който иска да живее по-щастливо, е добре да развива мускулите на устойчивостта. По пътя на щастието не всичко е цветя и рози. Преживяваме трудни моменти, преминаваме през тежки периоди, изпадаме в кризисни ситуации, сблъскваме се с неизвестното, понасяме загуби.

Животът е като деня и нощта

Няма човек на земята, който постоянно да е на върха на щастието. Важното в подобни моменти е какво избираме да направим, как да реагираме и как да продължим. И ние разполагаме с този избор. Никой не може да ни отнеме правото да го направим.

Струва си да повторим:

Най-полезното умение за щастие е никога да не се отказваме.

Въоръжени с тази нагласа, рано или късно, ще преминем през тъмнината и ще посрещнем зората с усмивка – по-силни и по-щастливи. Трудностите предизвикват най-доброто у нас. Да ги приветстваме. Ето това е позитивна нагласа! Тя ни позволява да използваме целия си потенциал максимално градивно.

Не хранете илюзии, че щастието е лесна работа. Напротив! По-лесно е да си нещастен и неудовлетворен. По-лесно е да се оплакваш, да мрънкаш, да обвиняваш и да играеш ролята на жертва. Но по-лесният път не винаги е най-правилния за нас. Вярвайте в своите сили и продължавайте напред, дори в когато ви е най-трудно.

Знаете, че си заслужава.

Знаете, че имате нужните сили и ресурси.

Знаете, че когато продължавате напред и не се отказвате ще получите наградата заслужено щастие!

Цветан Иванов

Здравейте,
Аз съм Цветан Иванов - психолог и автор в shtastieto.com. Занимавам се активно с позитивна психология и психология на успеха. Личната ми мечта е да виждам все повече хора да живеят на върха на своя потенциал и да процъфтяват.
Желая ви приятни и ползотворни моменти в shtastieto.com.

Добави коментар

Публикувай своя коментар