Успявай

Процъфтявай в движение

Който е съвършен, да си вдигне ръката. Който знае всичко, да си вдигне ръката. Който може да предложи ефективни решения за всяка ситуация, да си вдигне ръката.

Здравият разум ни казва, че подобно предизвикателство е невъзможно. От друга страна е добре да помним, че съвършенството е непрекъснато движение в правилната посока.

Той приема предизвикателството

Те бяха загубили блясъка си. Те бяха прокъсани. Те бяха използвани до краен предел. Затова младият вратар след една година си купи нови вратарски ръкавици. Тях ги очаква същата съдба – упорита и последователна работа. Благодарение на нея той се развива и успява да отговори успешно на все повече ситуации пред вратата, която пази. Колкото повече спасява, толкова повече процъфтява.

Тайната на вратаря – учи се в движение и практикува редовно.

 Този принцип е уникално ефективен и полезен за нас. Колкото повече го използваме, толкова повече увеличаваме шансовете си да процъфтяваме.

Пример:

Чувствате, че отношенията ви с вашата половинка не ви правят щастливи. Определено имате нужда от ново приложно знание, за да подобрите връзката си. Купете няколко качествени книги на тази тема и обогатете знанията си. След това действайте.

Аз лично държа съзнанието си отворено за нова информация и не се колебая да пробвам. Чета, отсявам и пробвам. Когато действа, започвам усилено да практикувам.

Стремя се да прилагам този принцип като родител, приятел, професионалист – във всяка важна област от живота ми.

Ако нещо не върви, поемете отговорността, като започнете да учите в движение. Превърнете този принцип в позитивен навик и определено ще разполагате с голямо предимство.

Освен книгите обичам да общувам със хора, които имат солиден опит в дадена област. Изстраданата мъдрост е безценна. Някой е минал по-трудния дълъг път, а ние може да се възползваме от синтезираното знание. Затова кръгът на близките ви приятели е важен. Поддържайте го и продължавайте да го разширявате.

Мисли! Придобиваме нови знания, но никой не знае по-добре от самите нас как и кога да ги използваме. Самостоятелното мислене е незаменимо. Благодарение на него ние разкриваме все повече своя потенциал.

Когато нещата не вървят, задайте си въпроса „Какво мога да направя?“. Определено целта пред нас е усвояването на ново приложно знание, чрез което да обогатим опциите си за действие. След това пробваме и следим резултатите.

Направете преглед на важните за вас области и преценете в коя искате да внесете подобрения. Започнете да придобивате нови знания и действайте.

Бъдете активни и атакувайте проблемите. Нали знаете, във всеки проблем е скрита златна възможност за повече щастие. За да постигаме съвършенство в прогрес, едно от условията е да се учим в движение.

Залогът

Когато успеем да подобрим дадена сфера от живота си удовлетворението е огромно.

Например отношенията ви с детето са се влошили. Какво ще направите, за да ги подхраните и заздравите? Очевидно е, че преди влошаването сте действали по определени начини. Очевидно е, че щом резултатът не е положителен, има нужда от промяна. Знанието е сила. Използвайте я и процъфтявайте в движение.

Ние не сме пасивни жертви, макар че успешно можем да играем тази роля. Но истинската ни същност е творческа, креативна и съзидателна.

Ключова фраза: Тайната на вратаря.

Нека да тя ви напомня с каква сила за позитивна промяна разполага всеки един от нас и за възможността да процъфтяваме в движение!

Цветан Иванов

Здравейте,
Аз съм Цветан Иванов - психолог и автор в shtastieto.com. Занимавам се активно с позитивна психология и психология на успеха. Личната ми мечта е да виждам все повече хора да живеят на върха на своя потенциал и да процъфтяват.
Желая ви приятни и ползотворни моменти в shtastieto.com.

Добави коментар

Публикувай своя коментар