За да реализираш таланта си, се иска повече от талант

Този месец практикувам умението „Говори с всички“. Част от личната ми програма „Процъфтявай“. Предизвикателство е повече от приятно. Случват ми се интересни неща.

Например

Онзи ден влизам в един магазин за втори път. Зад щанда е същия служител – младо будно момче. Освен да си купя кафе, задачата ми е да отворя разговор с него и да го поддържам по-дълго време.

Докато си говорим, забелязвам че стената е украсена с интересни картини – дело на самия младок.

Хората обичат да споделят. Аз обичам да слушам. Заинтересувах се как ги прави. Момчето ми отдели десет минути. Докато ми разказваше за своята страст, той сияеше. Така изглеждат хората, които реализират таланта си и правят това, което обичат. Емоционалният труд си личи.

Харесах картината с червените столове. Попитах го дали може да създаде същата за мен. Отговори ми утвърдително. Вторият въпрос беше колко ще ми струва картината. Тук той се затрудни. Нямаше абсолютно никаква представа.

Защо?

Никога не му беше хрумвало, че неговите талант, страст и умения могат да му носят доходи. Досега не му беше хрумвало, че може да печели от емоционалния си труд.

Интересно. Картините са пред очите му почти всеки ден. Как така не вижда възможността?

Разбрахме се да му се обадя след седмица, за да купя картината. Чудесно ще стои в кабинета ми и ще ми напомня за следните неща:

– Заобиколени сме от възможности.

– Можем да усъвършенстваме умението си да ги забелязваме и да ги реализираме.

Струва ли си?

Да. Струва си. Едно талантливо момче се усмихна и сега работи със сърцето си. Създава красота, за която ще му бъде и платено.

Какво по-хубаво от това? Талант, страст, сърце, красота, събрани в една картина, която ще намери нов собственик, които ще й се наслаждава. Още по-красивото е, че точно тази картина има лична история.

Ние сме творци, създадени да процъфтяват

P.S.  Вие колко бихте платили за картината с червените столове?