По-щастливи

Щастливото въже за скачане

#10

На втори януари имам рожден ден. Преди тръпнех в очакване какви подаръци ще получа. Днес наблюдавам същото вълнение в децата си.

Вече не свързвам рождения си ден с получаването на подаръци. Приоритетите ми се промениха, а най-вероятно и ценностната ми система. Сега много повече държа на сърдечните поздрави, на вниманието, на загрижеността и на любовта от страна на любимите ми хора и приятелите ми. Това е повече от достатъчно, за да се чувствам щастлив. И все пак още получавам подаръци, а детето в мен се радва.

Всеки, който ме познава по-добре, знае как да докосне сърцето ми. Подари ми книга и бъди сигурен, че си ми направил най-страхотния подарък на света. Този рожден ден успяха да ме изненадат. Другата ми страст е спорта. Наскоро включих в тренировките си скачането на въже и се влюбих в това упражнение. Реших да си купя собствено, което постоянно да ми е под ръка. Обаче ме изпревариха. Подариха ми чудесно въже. Вчера направих първите 500 подскока с новата придобивка. Супер!

Преди време бях писал статия за подаръците. За съжаление, голяма част от тях не влизат в употреба, а биват препродавани. Такава е съвременната тенденция.

От друга страна, прави впечатление, че не всички подаръци се препродават. Немалка част от тях остават скъп спомен, който носи радост. Идеята е да познаваме интересите на другия. Това е гаранция за правилен избор при покупката на подарък. Подарък, който искрено ще зарадва получателя.
Едно въже за скачане не струва кой знае колко. Но това е без значение. Мен ме трогна факта, че любимите ми хора познават моите интереси и мен самия. Благодарение на това знание, те успяха да ме зарадват и да ме направят по-щастлив. Въжето за скачане е в спортния ми сак и съм сигурен, че дълго време ще го използвам. Освен това всеки път, когато скачам чувствам невидимото присъствие на топлите чувства на моите близки.

Да познаваш другия е невероятен начин за изграждане на процъфтяващи и стабилни взаимоотношения. Едно въже за скачане има потенциала да се превърне от подарък в дълбоко послание:
– Аз се интересувам от теб и се грижа за твоето благоденствие!
От обикновено въже се превръща в щастливо въже. Толкова е просто.

Разбира се, по-важни от подаръците са посланията, които отправяме към хората, които обичаме и ценим. За да достигнат до сърцето им, условието е да ги познаваме. Само тогава можем да изразим чувствата си, нежно да докоснем любимото сърце и да дарим щастие. Колко обикновени неща можем да превърнем в послания, които носят благоденствие? Повече от достатъчно.

Както виждате парите не са най-важното. Дори можем да ги прескочим. Ключът не е в парите. Ключът е в нас.

Напомняне за щастие
Познавай хората, които цениш, и отправяй послания, които докосват сърцето им.

Цветан Иванов

Здравейте,
Аз съм Цветан Иванов - психолог и автор в shtastieto.com. Личната ми мечта е да виждам все повече хора да живеят на върха на своя потенциал и да процъфтяват.
Желая ви приятни и ползотворни моменти в shtastieto.com.

Добави коментар

Публикувай своя коментар

Възползвайте се от безплатната ми услуга “Задайте ми въпрос” и направете следващата крачка по пътя към по-добрия и по-щастливия живот днес.

задайте ми въпрос