По-щастливи

Доверяваш ли се на вътрешния си глас?

доверяваш ли се на вътрешния си глас?
доверяваш ли се на вътрешния си глас?

Правят ти предложение за бизнес. Знаеш, че можеш да се справиш, а и парите си струват. Логично погледнато, би трябвало да кажеш „Да“ на отворилата се възможност и да се възползваш.

Въпреки това в себе си усещаш съпротива. Една част от теб ти казва, че е по-добре да подминеш. Под влиянието на усещането започваш да разглеждаш по-задълбочено ситуацията и трезво анализираш какво точно събужда съпротивата у теб.

Даваш си време и отваряш пространство, в което да чуеш онзи дълбок глас на твоята автентична същност.

Дали ще го послушаш? Или пък ще му затвориш устата?

Ти си на ход!

Умението да слушаш себе си и да стигаш до осъзнато „Не“ или „Да“ говори за изключително себеусещане и хармонична връзка с мъдреца в теб. То е сигурна гаранция, че цялата ти енергия ще бъде вложена в стойностни дейности.

Парите и потенциалната печалба не са най-добрият критерии за това как да постъпваме, за да сме в хармония със себе си и да живеем автентично.

innervoice

Лично аз с годините все повече започнах да разчитам на вътрешния си глас. Когато го чувам ясно, изборът между „Да“ и „Не“ е сравнително лесен, бърз и твърд.

Когато не го чувам, предпочитам да почакам и да си дам малко време. Добрата новина е, че колкото повече общувам със себе си, толкова по-ясно чувам.

Някои наричат този глас „интуиция“, „пред-знание“, „вътрешна мъдрост“, „шепот на сърцето“… Термините не са от първостепенно значение. По-важна е практиката да общуваме със себе си пълноценно и да следваме себе си.

Целта?

Целта е семпла – единни, силни и устремени по пътя на автентичния живот.

Мнозина препоръчват да бъдем себе си. Напълно съм съгласен. Въпросът е „Как да бъдем себе си?“. Един от отговорите е да слушаме не само гласа на разума, а и този на вътрешния си глас. И накрая бих попитал още веднъж:

– Доверяваш ли се на вътрешния си глас?

Цветан Иванов

Здравейте,
Аз съм Цветан Иванов - психолог и автор в shtastieto.com. Занимавам се активно с позитивна психология и психология на успеха. Личната ми мечта е да виждам все повече хора да живеят на върха на своя потенциал и да процъфтяват.
Желая ви приятни и ползотворни моменти в shtastieto.com.

Добави коментар

Публикувай своя коментар