Успявай

Добави един плюс с убеждението – мога повече

мога повече

Да добавиш плюс означава да дадеш малко повече, отколкото се изисква или си планирал: за да се случи това, е добре да се водим от убеждението „мога повече“.

Например когато тренирам в залата, следвам ясна програма. В нея са ми зададени упражненията, сериите и повторенията.

Целенасочено в последната серия правя едно допълнително повторение. Това е моят плюс. Усилие, което избирам да направя, без никой да ме кара.

Принципът на плюса важи навсякъде – в работата, в семейството, в социалните и личните взаимоотношения… Навсякъде. Обичам да давам малко повече от себе си поради една-единствена причина.

Накрая винаги е най-трудно. Чрез плюса изграждам навика да преодолявам чувството на умора и да продължавам въпреки него.

Невероятен позитивен навик. В същността на успеха лежи едно критично важно умение – да завършваме започнатото. Навикът да даваме драговолно повече от себе си е верен помощник, когато стане трудно или напечено.

Затова тренирам редовно – стремя се да дам още малко от себе си при изпълнението на най-разнообразни задачи. Този подход ми казва без думи:

– Ти можеш повече!

Действа ми вдъхновяващо и мотивиращо. Изпълваме с енергия да вървя напред и нагоре. Стимулираме да не се пестя, а да се раздавам и да ставам по-добър. Когато стигнем предела често си мислим:

– Не мога повече.

Понякога се отказваме. Истината е, че това е само мисъл. В нас има скрити резерви, които можем да използваме стига да решим да продължим още малко.

Изграждането на позитивния навик да давам повече от себе си, когато ни е най-трудно, ни учи да заменяме мисълта „Не мога повече“ с по-продуктивната „Мога и ще го направя“.

Напомняне за щастие:

Стигнеш ли края, направи едно усилие повече и си пиши заслужен плюс.

Цветан Иванов

Здравейте,
Аз съм Цветан Иванов - психолог и автор в shtastieto.com. Занимавам се активно с позитивна психология и психология на успеха. Личната ми мечта е да виждам все повече хора да живеят на върха на своя потенциал и да процъфтяват.
Желая ви приятни и ползотворни моменти в shtastieto.com.

Добави коментар

Публикувай своя коментар