Успявай

Незаменим ли си или си лесно заменима част от цялото?

незаменим ли си или си лесно заменима част от цялото.
незаменим ли си или си лесно заменима част от цялото.

Първата възможност пред нас е да бъдем лесно заменима част от цялото. Почвата под краката ни е несигурна, а чувството е безпокойство. Ако изберем тази възможност сами се поставяме в доста неприятна ситуация.

Лично аз не ви я препоръчвам.

Алтернативата е да си незаменим. О, забравих доброто старо клише: „Няма незаменими хора“.

Освен понякога…

Като например собственикът на фирма, който назначава нови служители и знае кой точно иска да ги обучи как да продават повече.

Той се свързва с центъра за обучение и търси своя човек. Информират го, че вече не си партнират с обучителя и му предлагат същото обучение с различен човек.

Собственикът казва „Не, благодаря“ и затваря телефона. Веднага набира личния номер на г-н Тасев. Уговарят си среща и си стискат ръцете. Новите служители ще бъдат обучени от точният човек и никой друг.

Тази възможност е пред всички нас. Аз лично я предпочитам и я препоръчвам.

Тя ни осигурява повече предимства и ни носи повече сигурност. Но е възможност. Което автоматично означава, че всеки прави избор дали да се възползва от нея или не.

Незаменим ли си?

Ако те търсят и те намират, отговора е „Да“.

Заслужава си да се потрудиш за това „Да“ и да реализираш втората възможност. Никога няма да си незаменим за всички, а и това не е целта.

Целта е да си незаменим за онези, които имат нужда точно от теб и стойността, която предлагаш.

Бързо упражнение:

В рамките на тридесет секунди изброй три имена на хора, които потърсиха точно теб през последната седмица. Независимо по какъв повод.

Единственият критерий е да са имали нужда от това, което ти предлагаш.

Прави упражнението веднъж седмично и сам си отговаряй на въпроса „Незаменим ли си?“. Постави си го за цел и сигурен съм, че успехът и щастието ще те последват. Почвата под краката ти ще стане по-солидна, а чувството ще е удовлетворение.

Какво по-хубаво от това на въпроса „Незаменим ли си?“ да можеш с чисто сърце и бистър разум да отговориш с твърдо „Да“?!

P.S. Вярвам, че колкото повече хора отговарят на въпроса „Незаменим ли си?“ утвърдително, толкова по-добре и по-щастливо ще живеем заедно.

Цветан Иванов

Здравейте,
Аз съм Цветан Иванов - психолог и автор в shtastieto.com. Занимавам се активно с позитивна психология и психология на успеха. Личната ми мечта е да виждам все повече хора да живеят на върха на своя потенциал и да процъфтяват.
Желая ви приятни и ползотворни моменти в shtastieto.com.

Добави коментар

Публикувай своя коментар