say

Потенциалът на позитивните послания

Както негативните емоции имат своите функции, така и позитивните емоции имат функции, които ни помагат да живеем по-добре.

Например функцията на страха е да ни помогне да се подготвим за дадена ситуация и да я посрещнем максимално мобилизирани, за да се справим успешно.

Гневът ни сигнализира, че някой неканен гост е прекрачил нашата граница и е добре да вземем защитни мерки в името на сигурността ни.

статии
point

Нейно величество Гледната точка

Умението да променяме гледната си точка е безценно. То ни позволява да променим света без реално да го променяме. Благодарение на това умение, разполагаме с възможността да:

– Живеем по-добре и по-щастливо.

– Да сме по-състрадателни, по-толерантни и по-мъдри.

– Да градим и поддържаме пълноценни отношения с хората и света.

– Да превръщаме дразнителите и неуспехите във вдъхновение…

статии
top

Колко важно е постоянството при постигане на своето?

На бюрото на моя колежка забелязах страхотен химикал. Споделих й колко съм впечатлен. Изпробвах го и почувствах, че е невероятно удобен за писане. Не на последно място, самият химикал пише страхотно.

статии
followyourheart

Кой ще превърне желанията на сърцето в реалност?

Искам да процъфтявам. Супер! Аз лично дълбоко уважавам глагола искам.

Въпросът е кой ще поеме отговорността да превърне желанията на сърцето в реалност?

Най-общо разполагаме с две опции:

статии
hidden

Позитивното често се крие в негативното

„Големите кризи и непредвидените обстоятелства ни показват колко по-големи са жизнените ни сили в сравнение с това, което предполагаме.“ – Уилиям Джеймс

Неоспорима истина е, че всички искаме да бъдем щастливи и да не страдаме.

Ако сутринта ни предложат, как бихме искали да изживеем днешния ден – да се радваме, забавляваме, да се любими, да творим, да сме енергични и жизнени, или да страдаме, да ни боли, да изпаднем в криза, да ни се стоварят куп проблеми на главата – какъв би бил нашия избор?

статии