curve

По кривата на щастието

Наскоро прочетох книгата „Кривата на щастието“ на Иво Иванов. Самото заглавие за мен е гениално измислено. Представете си щастието като крива. Започнете съзнателно да гледате на щастието като крива. Започнете съзнателно да се отнасяте към щастието като крива. Така ще си помогнете сами да живеете по-щастливо.

статии
toolbox

Колко пълна е кутията ти с инструменти?

Представете си, че сте механик. В кутията за инструменти имате единствено чук. Колко ефективни бихте били в работата си?

Когато разполагаш само с чук, всичко започва да ти изглежда като пирон.

Ефективният механик държи в кутията си повече инструменти, за да може да се справя успешно в различните ситуации. Понякога действаме като механик, който има само чук. Независимо каква е ситуацията, ние винаги подхождаме към нея по един и същ начин.

статии
dance

Наслада по спартански

Един от принципите на насладата е следния:

Въздържайте се от дадено удоволствие и накрая, когато си го позволите, ще преживеете по-голяма наслада.

статии
couple-talking

Общувайте и емоционално

Специалистите по невербална комуникация отдавана са открили и разпространили факта, че около 7 % от общуването се пада на думите. Останалата част от 100-те % се падат на невербалната комуникация. Дори да не сте чели книги по невербална комуникаци, най-вероятно пак се справяте доста добре в това отношение. Как така?

статии
vacation

Егоистично ли е да искаме да бъдем щастливи?

„Живот, който се основава на търсенето на лично щастие, не е ли по същността си насочен към Аз-а, не е ли егоцентричен?“ – Хауърд Кътлър

Всъщност поредица от изследвания показват, че точно нещастните хора са най-склонни към егоцентризъм и често се самоизолират от обществото, жертви са на мрачни настроения и дори стигат до враждебност.

статии