Говори ми с целувки
Написано от Цветан Иванов
kiss-love

След като реших да проуча повече въпроса за целувките, се натъкнах на факта, че чрез тях можем да си предаваме послания. Тоест целувките имат свой собствен език, който можем да използваме, за да предаваме чувствата си без думи.

Какво казват различните целувки?

С целувка по устните казваме - „Обичам те и те чувствам много близък/близка.“

 

Ако това е първата целувка, то тя е израз на надежда за задълбочаване на отношенията. Също така може да бъде израз на приятелски взаимоотношения.

С целувка по ъгълчето на устата правим предложение „Не съм сигурен, че искаш да сме повече от приятели, но аз съм готов/а да опитаме.“ Между интимни партньори е послание за „скъсяване на дистанцията“ в момента.

С целувка по ръката казваме колко се възхищаваме от партньора и показваме, че го/я уважаваме като личност.

С целувка по челото или главата казваме колко сме загрижени за другия. Наричат я още "бащинска целувка". Когато мъжът целува жената по челото, означава че се тревожи за нея и я подкрепя. Също така тази целувка е израз на благословия.

С целувка по ухото казваме на партньора, че сме готови да се впуснем в любовна игра.

С целувка по окото казваме на партньора каква нежност и чисти чувства изпитваме към него/нея. С думи би могла да се преведе като “Ти си моето нежно момиче/момче.”

Целувката със затворени очи казва на партньора “Потапям се изцяло в твоите целувки.”

Целувката със отворени очи казва “Не мога да ти се наситя.”

Целувка по нослето означава "Ти си толкова сладка/сладък – направо ще те изям!"

С целувка по врата показваме желание за нещо повече от целувки. Буквално означава - „Искам те, сега!“

Да се изразяваш без думи е вълнуващо, секси, разпалващо. Споделете с вашия партньор коя целувка какво казва и се наслаждавайте на чувствено общуване без думи. Дайте израз на емоциите и чувствата. Нека разумът да отстъпи и да отворим място за повече наслада.

И накрая: знаете ли защо затваряме очите си когато спим, когато мечтаем, когато се молим, когато се целуваме, когато се любим? Някои казват, че затваряме очи, защото най-красивите неща се виждат със сърцето.

Като всеки език, и езикът на целувките е много богат. Затова е добре да не спираме да учим езика на целувките и да му се наслаждаваме.

Приятно "учене"!


Абонирайте се за най-новите статии чрез безплатния абонамент по е-мейл, за да получавате първи всичко най-ново, което публикувам в сайта!