Мотивирай се - коя е твоята фраза?
Написано от Цветан Иванов

get_high

Мотивацията е енергията, която ни дава сили да продължаваме напред към нашите цели. Една от нейните характеристики е, че тя не е константна величина. В един момент може да сме силно мотивирани, в друг може да осъзнаем, че мотивацията ни за действие е спаднала.

Затова е важно да умеем да подхранваме своята мотивация и постоянно да разполагаме с необходимата енергия последователно да влагаме усилия и време за реализиране на нашите цели, които смятаме, че ще подобрят живота ни и ще ни донесат повече щастие.

Мотивацията е лично дело на всеки. Затова днес ви предлагам четвъртата статия от поредицата "Мотивирай се!" - първите три можете да прочетете тук, тук и тук! В нея ще ви споделя поредната стратегия, която при мен действа повече от добре.

Стратегия

Използвайте ключова фраза, която зарежда резервоара на вашата мотивация с ядрено гориво! Няма никакво значение какво точно ще си кажете. Въпросът е да ви изпълни с енергия за действие на секундата и да събуди вътрешните ви сили. Тези дни попаднах на фраза, която като си я кажа и бум!

- Няма Джаро, няма Маро! На улицата има нов Шеф!

Който гледа сериала "Под прикритие", ще се досети, че тази реплика е от него. Нейното звучене ме изпълва с решителността на човек, който е готов да се наложи над всички, да покаже силата си, да постигне целите си и да бъде номер 1. Така я усещам.

Именно в усещането, което дадена фраза предизвиква у вас, се крие ефективността на тази стратегия. Подберете си реплика (реплики), която натиска безкомпромисно бутона на вашата мотивация и ви задейства моментално. Дръжте очите и ушите си отворени, и рано или късно, ще попаднете на вашата реплика.

Използвайте я всеки път, когато искате да действате решително и да се справите с предизвикателна задача. Нищо не може да компенсира мотивацията - нито знанията, нито способностите, нито уменията, нито таланта. Мотивацията е тази, която ни позволява да впрегнем най-доброто от себе си и да насочим цялата си енергия към постигането на една цел.

Натиснете бутона, заредете се с ядрено гориво и действайте решително. Наградата е за този, който е дал всичко от себе си, и тя не е сребро или злато, а удовлетворение, че си направил най-доброто!

Успехът не е гарантиран! И какво от това? Мотивирани ли сме, винаги ще излезем от неуспеха по-мъдри, по-опитни и с още повече хъс за победа.

Накрая успява този, който винаги е готов да продължи напред. Не забравяйте, че пътя на успеха е осеян с "труповете" на падналите духом! А мотивацията ... мотивацията е тази, която ни дава сила за живот!

fast_1

{jumi [*3]}