Работете активно за своите мечти и подкрепяйте тези на другите

Чували ли сте за Майк Олдфийлд? Аз лично доскоро не бях.

Майк Олдфийлд е мултиинструментален музикант и композитор. Ето какво казва за него Ричард Брансън в книгата си “Бизнес отвъд ограниченията”:

– Майк беше и все още е гений. Спомням си, че когато чух негов ранен запис на лодката, на която живеех, останах запленен от призрачната красота и сложност на творбата му. Умът ми едва побираше факта, че един петнадесетгодишен младеж може да свири така великолепно на всички тези инструменти.

Майк Олдфийлд записва примерен вариант на Тюбюлар белс, неговият дебютен албум, и започва да убеждава музикалната индустрия да го издаде. Всички му отказват. Провалът е пълен.

Пробивът

Всичко се променя, когато среща Ричард Брансън през 1972 г. Той на свой ред започва с опитите си да привлече интереса на звукозаписните компании, но всички остават глухи и отказват да издадат албума.

Брансън е убеден в таланта и успеха на Майк. Затова, независимо от получените, откази той не се отказва и предлага следната идея на екипа си:

– Хайде да го направим ние. Хайде да създадем звукозаписна компания и да издадем албума на Майк като една от първите плочи на звукозаписна компания„Върджин“.

След това той моли Майк да състави списък с необходимите му инструменти, които взема под наем. Урежда звукозаписно студио, където той работи денонощно, свирейки сам на всички инструменти. През 1973 г. албумът е пуснат по „Радио 1 Топ Гиър“ и бързо достига Топ 10 на английските класации. Запазва позициите си 279 седмици.

Какво се случва после?

Албумът на Майк се задържа в класациите повече от пет години и се продава в два милиона копия само в Обединеното кралство. Продажбите по света достигат 10 милиона. Майк Олдфийлд става един от най-известните и успели музиканти. През 1975 г. получава награда „Грами“ за най-добра инструментална композиция.

Днес албумът Тюбюлар белс е смятан за най-успешния инструментален албум на един музикант в света.

Компанията на Ричард Брансън „Върджин Рекърдс“ се превръща в най-голямата независима звукозаписна компания. Естествено намират се завистници, които не спират да твърдят, че на Брансън много му е провървяло с Майк Олдфийлд. На подобни изказвания той отговаря, че наистина е така, но не забравя да напомни, че всички музикални компании са отказвали да издадат албума.

Двамата минават през много трудности. Сблъскват се с неверието и нежеланието на “силните на деня” в музикалните компании да повярват в таланта на Майк и да издадат албума.

За сметка на това с решителност, смелост, огромна доза оптимизъм и къртовска работа Майк и Ричард постигат невероятен успех.

Въпреки всички! Въпреки всичко!

Активно следвайте мечтите си, пазете вярата в тях и работете здраво.

Не позволявайте на (без)действието на другите да ви обезкуражи. Щом вярвате в мечтите си и смятате, че те ще направят живота ви и света по-добро място, действайте смело. Щастието обича активните.

Да, пътят е труден и мнозина се отказват. В трудни моменти спомнете си за тази история или друга подобна. Сигурен съм, че това ще ви вдъхне свежи сили, с които да продължите напред към вашето по-добро бъдеще, в което вашите мечти са вече красива реалност.

Ако го направите, вярвам, че животът ще ви срещне с необходимите хора, които да повярват във вас и да ви подкрепят. Точно както се е случило между Майк и Ричард.

Опитайте:

Затворете очи и си представете ясно как вече сте постигнали това, което искате. Какво виждате? Какво чувате? Какво чувствате? Как изглеждате? Как другите се отнасят към вас? Какво ви казват?

Създайте кристална картина на вашето по-добро бъдеще. Потапяйте се в нея и си позволете да се насладите на позитивните емоции и чувства.

Лично на мен горното упражнение ми действа повече от добре. След него винаги се чувствам зареден и мотивиран за градивни действия, чрез които полагам усилия да превръщам потенциалното в красива реалност.

Споделям тази история с вас, за да ви напомня, че пътят е повече от труден, но не е невъзможен. Особено когато знаем какво точно искаме. Особено когато отказваме да се огънем под тежестта на негативното чуждо мнение. Особено когато откажем да приемем отказите.

Продължавайте да действате активно и, рано или късно, успехът и щастието ще бъдат вашата заслужена награда. Желая ви да сте вдъхновени и да реализирате мечтите си една по една. Твърдо съм убеден, че това е един от най-сигурните начини да живеем по-добре и по-щастливо.

Не става въпрос само за нашите мечти

При положение, че имате възможност да станете част от мечтата на друг, подкрепете го. Красивите мечти са за всички. От историята на Майк и Ричард виждаме, че и двамата постигат своето. Майк получава заслужена музикална известност и признание, а Ричард създава„Върджин Рекърдс“.

През годините звукозаписната му компания открива и други големи имена в света на музиката, които даряват щастие на мнозина чрез най-нежния език.

Всичко е започнало с едно смело „Да“:

– Хайде да го направим ние. Хайде да създадем звукозаписна компания и да издадем албума на Майк като една от първите плочи на звукозаписна компания„Върджин“.

По-често става въпрос за нашите мечти, защото ние сме свързани и защото никой не успява сам в този живот.

Призив

Работете активно за своите мечти и подкрепяйте тези на другите. За мен това е сигурна рецепта за повече щастие за всички нас.