Алчен съм

Успехът изисква жертви. Най-често споменаваната от тях е неуморната работа. Обикновено трябва да се трудим между петнадесет и осемнадесет часа всеки ден и да отделяме по пет часа за сън.

Простата аритметика показва, че свободното ни време при такъв режим е между един и четири часа.

Успехът наистина изисква от нас, но за мен да се превърна в роб на работата си в преследване на пари, признание и какво ли още не, е просто безумие. Предпочитам да съм умерен и балансиран.

Стремя се да работя здраво, да имам свободно време за себе си, да се виждам с приятели, да отделям достатъчно време на семейството си, да пътуваме… С една дума, да се наслаждавам на плодовете на труда си с любимите ми хора.

Като студент съм работил и на две работи, учил съм и съм тренирал. Знам какво е да нямаш никакво свободно време. А сега знам, че в определени периоди си заслужава да натиснеш педала на газта яко, за да изградиш стабилна основа. Понякога „Да“. Постоянно „Не“.

От друга страна не бива да забравяме, че сме просто хора. Нито повече, нито по-малко.

Пробвайте да стоите на пръсти колкото можете по-дълго и вижте какво ще се случи. В един момент това лесно упражнение ще се превърне в непоносимо и ще стъпите на земята. Пробвайте. Реалното преживяване е незаменимо.

Никой от нас не може да стои прекалено дълго на пръсти. Така сме устроени. Човешка природа. И ако не се съобръзяваме с нея, рано или късно, ще се спукаме гуми.

Животът е пъстър, цветен и ни предлага много. От нас зависи дали ще си позволим да бъдем роби на материалното богатство или ще изберем да живеем богато.

Лично аз съм алчен и не искам само удовлетворение от работата си и парично възнаграждение. Искам да черпя с пълни шепи от живота днес и утре. Алчен съм!

PS. В случай, че имате нужда от професионална подкрепа от психолог по пътя към вашия по-добър живот, ще се радвам да се обърнете към мен за консултация.

За още свежи хапки щастие станете ми приятели във

facebook и instagram