Предизвикателството за повече щастие – 3-7-21

В тази статия искам да ви запозная с „Предизвикателството за повече щастие – 3-7-21”, което аз лично редовно използвам, за да живея по-щастливо.

Истината е, че всеки от нас разполага с безграничен потенциал. В това съм убеден до мозъка на костите си и не се уморявам да го повтарям. В същото време съм здраво стъпил на земята и добре виждам как стоят нещата.

С едно изречение, твърде много хора не използват пълноценно потенциала си.

Налагат си сами ограничения, поставят си сами изкуствени тавани, крият се зад оправдания и извинения. Поради тази причина не живеят живота на своите мечти и не се наслаждават на повече щастие всеки ден.

Докато не поемем пълна лична отговорност за всичко, което ни се случва и за всичко, което не ни се случва, е малко вероятно да живеем живот, който ни радва и ни носи щастие.

Определено имаме нужда от вдъхновение, за да отприщим личния си потенциал.

Определено имаме нужда от вдъхновение, за да изтупаме прахта от мечтите си.

Определено имаме нужда от вдъхновение, за да преминем към целенасочени действия.

Ключът към по-щастливия живот е по-малко пасивност и повече активност.

Пасивността има много лица. Най-грозното от тях е извинението, което представяме сами на себе си и в което сами се убеждаваме, че е вярно.

Но и то изчезва яко дим, в момента, в който видим хора, които живеят така, както искат и черпят от живота с пълни шепи.

Подобни примери са „удари“ с мокър парцал от реалността. За мен тези „удари“ действат като освежаващ душ рано сутрин. Отразяват ни се добре.

Обичам да си задавам още един въпрос:

– С какво хората, които живеят на върха на своя потенциал и се наслаждават на по-щастлив живот, са по-различни от мен?

Истината е, че те са обикновени хора, като всички нас.

Разликата е, че те са се отказали от оправданията и извиненията и са поели лична отговорност. Също така те са активни и действат всеки ден.

Това е разликата.

Разликата не е в това, че са се родили със златна лъжица в устата; не е в това, че са имали безоблачно детство; не е в това, че те са родени под щастлива звезда.

Разликата е в това, че те знаят какво искат и действат активно всеки ден.

Това е разделителната линия.

Предизвикателството за повече щастие – 3-7-21:

Целта е поемане на пълна лична отговорност и повече конкретни действия, за изграждане на живот, който ни прави по-щастливи. Задачата е по-малко пасивност и повече активност всеки ден.

Разбирам, че всеки от нас се грижи за щастието си и действа – в една или друга степен. И това е чудесно!

Представете си щастието като красива градина, за която вие отговаряте. Какво правите, за да бъде градината ви все така красива?

Точно така – всеки ден и отделяте време и я поддържате.

Затова бих ви препоръчал всеки ден да правите три неща по ваш избор (вие сте най-големият експерт относно личното ви щастие), които правят денят ви стойностен и незабравим.

Три неща, които му придават очарование, пъстрота и смисъл.

Планирайте ги от предишната вечер и на следващия ден действайте.

Пример от мой ден:

1. Днес рано сутринта играх с Лъки – нашата котка.

2. Отделих време да чета книга, която ми дава знания по тема актуална за мен.

3. Пих кока-кола. Преди години нямаше ден, в който да не пия кола, а сега си купувам една от дъжд на вятър, но й се наслаждавам както никога преди.

Направих и още няколко неща, но ще си ги запазя за мен.

Започнете от днес. Планирайте три неща, които ще ви направят по-щастливи.

Важно:

Ако се вгледате в моя пример, ще забележите как правя неща с другите и неща за себе си. Така внасям баланс.

В денят ми присъстват самостоятелни дейности, които ми носят лично щастие, и дейности, които правя с другите – те ми носят споделено щастие.

За мен това е възможно най-добрата комбинация:

Дейности, които ни носят лично щастие и дейности, които ни носят споделено щастие. Първото усилва второто и второто усилва първото.

Вечер преди да заспите припомнете си вашите три дейности. Насладете им се отново и заспете щастливи.

На следващият ден направете три различни неща. Не позволявайте да попадате в капана на рутината. Използвайте силата на разнообразието.

Ако идеята на „Предизвикателството за повече щастие – 3-7-21” ви допада, пробвайте го в рамките на 7 дни. Така за седмица ще направите съзнателно 21 неща, които ви носят повече щастие – на вас и на другите около вас.

Да обобщим:

1. Планирайте 3 дейности, които ще направят денят ви стойностен и незабравим за всичките дни от седмицата. Всеки ден различни. В края на вечерта планирайте следващия ден и си припомнете какво сте направили днес, за да бъдете по-щастливи.

2. В продължение на 7 дни правете това, което сте планирали и повтаряйте точка първа.

3. В края на седмицата отделете време и си припомнете всичките 21 дейности, които сте направили.

Това е същността на „Предизвикателството за повече щастие – 3-7-21”.

Бих искал още веднъж да повторя, че вие сте най-големият експерт относно личното ви щастие. Вие знаете най-добре какво, къде и кога ви прави по-щастливи. Вие знаете по-добре от всеки друг.

3 дейности в рамките на 7 дни, за да имате 21 незабравими спомена, които да запазите в сърцето си.

В „Предизвикателството за повече щастие – 3-7-21” има повече от една скрити ползи. Основната е, че съзнателно започвате да култивирате навика да се грижете за градината на личното ви щастие всеки ден.

Какво по-хубаво от това?!

Бъдете градивни строители на вашия по-добър живот. Използвайте силата на вътрешният ви потенциал и действайте активно всеки ден.

Заслужава си!

P.S. В статията „63 идеи за повече щастие – избери си поне една и пробвай“ бихте могли да намерите допълнително вдъхновение, което да използвате по време на „Предизвикателството за повече щастие – 3-7-21”.