Изпитанията са гарантирани. Очаквайте ги

Животът ни подлага на различни изпитания. Това е сигурно. По-добре е да сме подготвени.

Най-тежките удари са тези, които не очакваме. След като приемем, че изпитанията са гарантирани и че са неразделна част от живота ни, ние вече разполагаме с предимство.

Второто, което е добре да приемем като очакван факт, е че ще ни бъде трудно. Много трудно.

Тук можем да се пречупим и да се откажем. А можем да решим, че няма да се откажем и че ще действаме активно докато не преминем през изпитанието.

Трето, има лични изпитания и има такива, които са свързани със съдбата на нашите любими хора. За мен последните са още по-трудни. Ние трябва да понесем болката, през която другия преминава.

Тези дни мой приятел е в тежка ситуация. До него са семейството и приятелите му. Той е прекрасен млад човек.  Познавам го повече от десет години и бъдещето е пред него.

Със задружни усилия семейството и приятелите му, вече направихме най-важната първа крачка за неговото благополучие. Трудно е. И трудностите ще продължават.

За да преминем през житейските изпитания успешно, имаме нужда от подкрепяща среда. Благодарение на нея знаем, че не сме сами. Това ни дава сили, кураж, надежда и ни прави по-решителни в действията, които ще ни помогнат да преодолеем изпитанието пред нас.

Подкрепяща среда – нека сме част от нея.

Подкрепяща среда – нека разчитаме на нея.

Подкрепящата среда е сила, от която се нуждае всеки един от нас. Нека да я създаваме и да се грижим за нея.

За да сме щастливи и за да процъфтяваме, винаги имаме нужда от подкрепяща среда. Нека помним, че всеки ден правим избор дали да сме незаменима част от подкрепящата среда.

Сговорна дружина планина повдига.