Кафе за добро утро и повече щастие

У дома обичаме сутрин да пием кафе. С времето изработихме следният ритуал – който се събуди пръв, приготвя кафе за всички.

Обичайно аз се будя преди останалите и правя кафе за мен, за Донка и за майка ми. Изключително приятно е да станеш и ароматната чаша да е там.

Понякога ме изпреварват. И щом отворя очи, зная че кафето ме очаква. Чувството е прекрасно.

Изработихме този семеен ритуал съвсем спонтанно. Нито сме го обсъждали, нито сме се уговаряли. Предполагам че обяснението е съвсем просто. Дори може да се опише с една-единствена дума – “Загриженост”.

Познаваме се и знаем какво обичаме. Благодарение на загрижеността за щастието на другия, всеки мисли за останалите. 

Всичко това намира израз в един семпъл ритуал – кафе за мен и кафе за теб.

Колкото повече познаваме любимите си хора, толкова повече можем да допринасяме за благополучието им. Най-важното е да проявяваме загриженост, която стеснява границите на егоизма и разширява границите на взаимността.

Ритуалът „Кафе за добро утро и повече щастие“ е само пример за възможностите пред нас да създаваме повече щастие за мен, за теб и за другите. 

Ако държим съзнанието си отворено, със сигурност ще започнем да виждаме все повече възможности. А колкото повече възможности виждаме, толкова повече щастие можем да създаваме.

Загрижеността и отвореното съзнание отварят широко вратата на взаимното благополучие.

Опитайте:

Помислете как бихте могли да използвате на практика загрижеността и отвореното съзнание. Запишете отговорите и действайте.

Ако всеки ден правите поне едно действие, чрез което да се грижите за благополучието на другите, то вие ще сте на прав път. Но най-вече ще задвижите колелото и ще започнете да набирате позитивна скорост.

Кафе за добро утро и повече щастие…

Закуска за добро утро и повече щастие…

Целувка за добро утро и повече щастие…

Прегръдка за добро утро и повече щастие…

Усмивка за добро утро и повече щастие…

Нежна дума за добро утро и повече щастие…

Възможностите са безброй. От нас се изисква да сме загрижени и да държим съзнанието си отворено.

Заслужава си!