Никой от нас не е сам

Животът ме дари с привилегията да опозная дълбоко един достоен мъж. Роден е преди 77 години. Отгледан е от майка си и баба си. Така и не успява да се запознае с баща си. Израства на улицата.

Започва да работи от малък и не спира до края. Няма възможност да посещава колеж или университет. Животът му е суров.

Той се изправя гордо и приема предизвикателството.

Използва здравия си разум и, където и да работи, дава най-доброто от себе си. Така с годините успява.

От бедно момче се превръща в стабилен мъж, който е отговорен съпруг, баща и дядо. Целият му живот минава под знака на активността и реализирането на възможности. Благодарение на своя хъс за живот, той прекъсва цикъла на бедността в неговата фамилия.

Заедно със съпругата му постигат добър стандарт на живот. Но той не се задоволява с материалното. Успява заедно с нея да осигури най-доброто за времето си образование на първородния си син в чужбина. Днес синът му е проспериращ инженер, който активно строи в България.

Четиринадесет години след раждането на първото им дете, решават да имат второ. По-малкият син също получава всичко – обич, дом, грижи, любов…

Не на последно място и възможност да се образова. Така той става втория във фамилията с висше образование. Също като брат си, днес и той е реализиран професионалист.

Това е фонът.

Най-важното е, че малкото бедно момче, което никога не успяло да види баща си, научи своите синове как да живеят достойно. Без много приказки, а с повече действия.

Той живя така, че децата му да се учат от неговия личен пример. Той живя като боец с любящо сърце. Справи се превъзходно.

Най-голямото му постижение е, че той и съпругата му, борбена като него, успяха да предадат този несломим дух и хъс за по-добър живот на синовете си. Сега те поеха щафетата. Но вече има разлика.

Те познават баща си и го носят в сърцето си. Днес те са по-силни. Където и да отидат, той е с тях.

Те не влизат сами в дълбоките води на живота. Те влизат с цялото прекрасно и достойно извоювано наследство.

Никой от нас не е сам. Всеки от нас е част от достойно наследство.

Една от най-важните ни задачи е да дадем своя принос и да обогатим наследството в името на по-доброто бъдеще на всички, които обичаме с цялото си сърце.

PS. В случай, че имате нужда от професионална подкрепа от психолог по пътя към вашия по-добър живот, ще се радвам да се обърнете към мен за консултация.

За още свежи хапки щастие станете ми приятели във

facebook и instagram