От какво се нуждае „мъжкия свят“ повече от всичко днес?

Днес успешно се справяме с житейските предизвикателства, печелим пари, грижим за семейството си, успяваме на работното място.

Животът не дели хората на мъже и жени. Който има нужните качества, който е мотивиран, който си поставя цели, успява. Принципите са еднакво валидни както за мъжете, така и за жените.

Надпреварата между половете е ненужна. Има нужда от допълване, за да живеем по-добре заедно.

С какво да заменим надпреварата?

Със свобода.

Да си позволим свободата да бъдем себе си. Просто е, но в никакъв случай не е лесно да признаеш женската си същност, да престанеш да гониш имагинерни цели, да живееш нечий чужд живот.

Просто е, но не е лесно да бъдеш тази, която винаги си копняла да бъдеш, да покажеш истинското си лице и да живееш в хармония със себе си.

Фалшът винаги се усеща. Няма нужда от маски. Животът е истински, когато ние самите сме истински отвътре и се държим истински навън.

Моят апел:

Бъдете такива, каквито вътрешното ви чувство ви подсказва да бъдете.

Ако чувствате, че трябва да показвате женствеността си, показвайте я. Когато ви се плаче, плачете. Не е нужно да демонстрираме сила и издръжливост през 100 % от времето. Силен е не този, който пада, а този който се изправя с усмивка, точно защото е паднал.

Когато сте щастливи, усмихвайте се. Изразявайте своите положителни емоции и настроения – това е подарък за вас и за околните.

Бъдете красиви по вашия единствен и неповторим начин. Бъдете спонтанни и естествени. Бъдете разумни, различни и малко диви. Бъдете сериозни – уважавайте другите и техните потребности. Бъдете любящи – забравете преструвките. Бъдете влюбени и обичащи. Бъдете себе си. Бъдете свободни.

Позволете си най-прекрасното нещо – да бъдете. Част от това позволение е уважението и грижата за женската ни същност.

Свободата в действие

Експериментирайте с външния си вид, бъдете свежи, креативни, бъдете различни. Ще се изненадате, когато почувствате всичките позитивни емоции да преминават през вас, когато осъзнаете силата си на жена. Ще усетите благотворната промяна.

Женствеността върви ръка за ръка с доброто сърце и пленяващата усмивка. Заедно с милосърдието и искрената загриженост за другия. Да, външният вид е важен, особено в днес.

Но женствеността и красотата не се дължат само на шикозния тоалет, подправената усмивка, изкусително ухание. Това впечатлява в първия момент. Рано или късно, другите желаят да се запознаят с нашата неподправена същност.

И затова има добра причина. Другите ни запомнят с емоциите, които предизвикваме у тях.

Няма твърди правила валидни за всички. Важното е да пазим личната си хармония и да не правим компромиси със своите ценности.

Ти си неотразима

Ти си единствена и неповторима. Понякога позволяваме на физическите ни недостатъци да ни позволят да забравим, че сме неотразими.

Нашият чар и харизма са напълно достатъчни.

Дори да изпитвате неувереност и колебание; дори някой да ви е изоставил, по начин, по който не заслужаваме; дори мъжкият свят да ви притиска, ние си оставаме неповторими.

Дайте крила на вашия чар, красота и женственост. Заслужаваме да се чувстваме прекрасно в кожата си. Заслужаваме да се чувстваме спокойни и щастливи.

Всеки ден е прекрасна възможност да бъдем жени в най-прекрасния смисъл на думата.

„Мъжкият свят“ се нуждае повече от всички днес от нашата неотразима женственост, за да се превърне по-уютно и красиво място.

Ние сме на ход!

Гост-автор Дарина Къчева. Жена и професионалист, който обича да споделя и да действа.