Едно от най-мощното оръжие за позитивна промяна и щастие

Въпросите са едно от най-мощното оръжие за позитивна промяна и щастие. Защото въпросите водят към отговори, отговорите водят към действия, действията водят към позитивна промяна.

След като формулираме въпроса си ясно и точно, съзнанието ни започва да работи много по-ефективно. Сякаш сме включили радар, който не пропуска нищо.

Забелязваме неща, които досега не сме забелязвали, хрумват ни нови и свежи идеи, достигаме до неподозирани заключения, чуваме думите на другите по различен начин…

Рано или късно, намираме нужните отговори. Тогава идва ред на решителните действия. Това е едната опция пред нас.

Другата е да се оплакваме, да се отчайваме, да падаме духом. Но това няма да ни помогне по никакъв начин, защото реално не правим абсолютно нищо, за да подобрим положението си.

Един от най-любимите ми въпроси, който ме активизира и ми помага да използвам енергията си конструктивно, е:

– Какво мога да направя точно сега?

Всяко пътешествие започва с първата стъпка и продължава със следващата. Ала първата е най-важна. Чрез нея задвижваме целия процес на позитивна промяна и започваме да набираме скорост.

Често гледаме твърде надалеч и искаме да наредим целия пъзел преди да сме започнали. От една страна това е добре, особено когато известните са повече от неизвестните.

Но ако нещата стоят по обратния начин, предпочитам целенасочено да огранича визията си и да търся първата конструктивна стъпка. След това втората, третата и така докато постигна целта си.

По-добрият и по-щастливият живот изискват лична отговорност и грижи. А въпросите са един от най-ефективните начини, чрез които имаме възможност да действаме конструктивно и да насочваме енергията си в правилната посока.

 

PS. В случай, че имате нужда от професионална подкрепа от психолог по пътя към вашия по-добър живот, ще се радвам да се обърнете към мен за консултация.