Превръщайте мечтите си в цели и действайте

Изворът на мечтите е нашата най-дълбока и съкровена същност. Когато ги следваме, ние живеем автентично и процъфтяваме. Мечтите изпълват дните ни с повече щастие.

Да мечтаеш е първата стъпка.

Втората е да превърнем мечтата в цел и да започнем да действаме решително. Някои го правят. Други чакат и пропускат шанса си. И губят.

Твърде жалко.

Най-лесният начин да започнем е като направим първата стъпка. Колкото и малка да е тя, длъжни сме да я направим. След това започваме да набираме скорост и се превръщаме в мечтатели на действието.

Първата стъпка

Искаме да посетим Испания и да гледаме на живо “Барселона”. Първата стъпка е да проверя програмата на отбора и да избера датата. Процесът вече е стартиран.

След това продължавам с проучването – каква е цената на билета, на транспорта, на хотела, какви документи са необходими… Обобщавам информацията и знам какво да предприема за реализирането на мечтата.

Това е лесната част… привидно.

Често да си поставиш цел е по-трудната част от процеса. Мечтите ни изглеждат недостижими, недостъпни и ни плашат. Лесно можем да залъжем себе си, че е невъзможно и това да ни стопира преди да сме започнали.

Затова е изключително важно да пристъпим към мечтата си и да направим първата стъпка. Колкото по-скоро се задвижим, толкова по-бързо ще наберем нужната скорост.

След като си съставим ясна картина какви действия са необходими, е добре да ги подредим в логична последователност и да поставим срок за всяко едно от тях.

Белият лист е добър помощник. Разделете го на две части. В лявата запишете конкретното действие, а в дясната срока за изпълнение. Действайте последователно и отбелязвайте какво сте направили. Благодарение на белият лист ще разполагате с визуална картина на вашия прогрес.

Помощникът не е за подценяване

Повечето хора не обичат да пишат. По-лесно им е да съхраняват информацията единствено в главата си. За мен това е пропуск.

Когато визуализираш мечтата си и ясно знаеш какво си направил, ти се вдъхновяваш и се изпълваш със свежа енергия. Шансовете да продължиш към реализирането й се увеличават, а всяка успешна крачка ни мотивира и засилва вярата ни.

Успехът се храни с успех.

Нещо, което не можем да видим преди да сме започнали

Става въпрос за неподозираните възможности, които се откриват пред нас. Те са като неочаквани подаръци от съдбата.

Често се опитваме да решим всички въпросителни предварително, за да се почувстваме сигурни. Невъзможно. Няма как да предвидим всичко.

Реалността е винаги малко по-различна от представите ни. Затова е добре да действаме стъпка по стъпка и да останем отворени за приятните изненади. Малко повече доверие в живота помага повече отколкото предполагаме.

Очаквайте трудности

Ако беше лесно, светът щеше да е пълен с реализирани мечти. За съжаление, светът е пълен с изоставени мечти.

След като се осмелим и направим първата стъпка, е добре да очакваме трудности. Ще бъдем по-подготвени и ще си спестим излишни разочарования.

Трудностите са неизбежни. Но ние решаваме как ще им отговорим. От позицията на активното действие или от позицията на примирението.

Решението е в нас. Ако истински обичаме мечтите си, ще имаме нужната сила да преодолеем всички трудности по пътя.

Щипка мотивация

Огледайте се около вас. Почти всичко, което виждате някога е било нечия мечта.

А сега?

Сега е реалност, защото мечтателят се е осмелил и е извървял своя път.

Оглеждайте се по-често и нека това ви напомня, че е мечтите се сбъдват. Това, което веднъж е направено, може да бъде повторено. Просто превръщайте мечтите си в цели и действайте решително.

Настойчивост

Пазете мечтите си. Независимо колко време ще ви отнеме реализирането им, независимо колко трудности ще преодолеете, независимо от всичко – помнете че си струва.

Все пак става въпрос за вашите съкровени мечти. Не ги предавайте. Не предавайте себе си. Бъдете настойчиви.

Това качество ще ви позволи да продължавате напред и, рано или късно, ще се увенчаете с успех.

Мечтайте. Превръщайте мечтите си в цели.

Действайте мотивирано и настойчиво. Оглеждайте се за неочаквани възможности.

Пазете вярата в мечтите си и ги превръщайте в красива реалност. Всяка реализирана мечта ни прави по-щастливи.

Но това не е всичко.

По време на пътя ние израстваме и реализираме все повече от своя потенциал. Ставаме по-добра версия на самите себе си.

А трудностите са наш приятел. Те ни предизвикват, за да покажем на какво сме способни.

Истината е, че сме зверски способни. Дори не знаем колко способни сме.

Позволете си да изненадате самите себе си.

Мечтите, щастието и другите

Аз също желая да гледам “Барселона” на живо. В момента това е мечтата на един малък приятел. Когато направя всичко по силите си и мечтата се превърне в реалност, щастието ще е двойно и споделено. Сбъднатите мечти носят щастие и на другите.

Вдъхновете се и направете първата стъпка. Задвижете процеса и действайте смело, защото сбъднатите мечти са красива реалност, в която процъфтяваме.

– Имам мечта!

Велики думи, произнесени от велик човек.

Светът се нуждае от вашето величие. Превръщайте мечтите си в цели и действайте.

Ще се видим на върха.