Да се пробудиш за истинската си същност

Всяка сутрин се събуждаме и започваме деня. А колко сутрини си задаваме въпроса „Буден/Будна ли съм?“. Това, че сме отворили очи и сме дарени с още един ден е само началото. Останалото зависи от нас.

Най-красивото събитие в живота ни е пробуждането за нашата истинска същност:

– Кой съм аз?

– Каква е моята жизнена задача?

– Какво искам да направя?

– Как искам да живея?

След всичките години обучение и самообучение по психология и психотерапия, в рамките на две седмици осъзнах с цялото си същество толкова ясно, че все още позволяваме на другите да ни спират по пътя да бъдем и да реализираме себе си в целия си потенциал.

Но най-вече осъзнах, че най-голямото препятствие е в самите нас. Когато преодолеем него, никой не може да ни докосне и с пръст.

Осъзнах ясно, че аз съм отговорен пред себе си и пред живота, с който съм дарен; аз съм отговорен да търся и да намирам отговорите; аз съм отговорен да ги превръщам в конструктивни действия.

Не е лесно. Дори понякога е много страшно. Затова и толкова хора остават в собствената си сянка. Но това е предателство спрямо себе си. Да, предателство е точната дума.

Щастието започва отвътре навън. Щастието започва от момента, в който аз започна да чувствам, че не ми е тук мястото, че искам не това, което е сега. Щастието започва с това неудобство.

Нашата задача е да го почувстваме и да приемем посланието. След това започва същинската работа. Отговорите няма да дойдат изведнъж. По-скоро ще опознаваме собствената си истина лека-полека, както двама влюбени се опознават ден след ден. Затова всеки ден е безценен. Не важен, а безценен.

Буден ли съм?

Задавайте си по-често този въпрос и следвайте отговорите на сърцето си с цялата смелост и кураж, които притежавате.

Днес смятам да направя точно това. Утре…? Всеки ден, с който съм дарен!