Продължавай да се променяш

Продължавай да се променяш! Защо?

Промяната е най-сигурното нещо на този свят. Факт. Тя се случва и не ни пита дали искаме или не.

Прекрасен пример сме самите ние. Ако отворим детския си албум, веднага ще забележим как сме се променили с годините. Когато гледам как съм изглеждал като дете, понякога се чудя дали това наистина съм аз.

Ако погледнем природата, няма как да не забележим, че тя постоянно се променя. Дори в един-единствен ден. Сутринта може да е ветровито, към обяд може да изпече слънце, а вечерта току виж се извие буря. Промяната е природен закон.

Двата вида промяна:

Дотук говорихме за промяната, която се вижда с невъоръжено око. Вторият вид промяна е тази, която няма как да видим, а единствено можем да почувстваме. Става въпрос за промяната в нас.

С годините всички се променяме отвътре. За да живеем по-щастливо, първата отговорност пред нас е да направим избор ще управляваме ли тази промяна или не. Ти, аз, ние решаваме дали да поемем кормилото на живота, или да се оставим като лодка на произвола на вълните.

Щастието е активна отговорност към самия себе си.

В този смисъл, задачата пред нас е да продължаваме да се променяме съзнателно и целенасочено към по-добро.

Щастието не пада от небето.

Ние сме тези, които се грижим за него. И ключът към успеха в това начинание е постоянната промяна.

Предлагам ви едно упражнение, чрез което можете да усъвършенствате умението да се променяте към по-добро:

Повечето от нас стоят и ходят леко прегърбени. Аз не съм изключение. Поставих си за цел да изправя стойката си и се оказа, че тази проста задача хич не е проста. Вече около две години практикувам ежедневно.

Понякога се случва десетина пъти дневно да си напомням да се изправя и го правя. Определено ще се отклоняваш от избрания курс на действие, но в момента, в който осъзнаеш този факт, нежно си напомни “Изправи се”.

Чрез това просто наглед упражнение ще започнете да тренирате мускулите на промяната. Колкото повече практикувате, толкова по-силни ще ставате.

Ще завърша с въпрос:

Какви промени ще изберете да реализирате в живота си?

Всеки има своите отговори. Най-важното е да ги открием и след това да действаме. Защото щастието не се преследва. Щастието следва нашите решения и действия.

Продължавай да се променяш и процъфтявай.