Процъфтявай в движение днес, утре, всеки ден

Който е съвършен, да си вдигне ръката. Който знае всичко, да си вдигне ръката. Който може да предложи ефективни решения за всяка ситуация, да си вдигне ръката.

Здравият разум ни казва, че подобно предизвикателство е невъзможно. От друга страна е добре да помним, че съвършенството е непрекъснато движение в правилната посока.

Той приема предизвикателството…

Те бяха загубили блясъка си. Те бяха прокъсани. Те бяха използвани до краен предел.

Затова младият вратар след една година си купи нови вратарски ръкавици. Тях ги очаква същата съдба заради упоритата и последователна работа. Благодарение на нея той се развива и успява да отговори успешно на все повече ситуации пред вратата, която пази. Колкото повече спасява, толкова повече процъфтява.

Тайната на вратаря: Учи се в движение и практикува редовно.

Този принцип е уникално ефективен и полезен за нас. Колкото повече го използваме, толкова повече увеличаваме шансовете си да процъфтяваме.

процъфтявай в движениеЕдин пример:

Чувствате, че отношенията ви с вашата половинка не ви правят щастливи. Определено имате нужда от ново приложно знание, за да подобрите връзката си. Купете няколко качествени книги на тази тема и обогатете знанията си. След това действайте.

Аз лично държа съзнанието си отворено за нова информация и не се колебая да пробвам. Чета, отсявам и пробвам. Когато действа, започвам усилено да практикувам. Стремя се да прилагам този принцип като родител, приятел, професионалист. Стремя се да го прилагам във всяка важна област от живота ми.

Ако нещо не върви, поемете отговорност като започнете да учите в движение. Превърнете този принцип в позитивен навик и определено ще разполагате с голямо предимство.

Освен книгите, обичам да общувам със хора, които имат солиден опит в дадена област. Изстраданата мъдрост е безценна.

Някой е минал по-трудния дълъг път, а ние може да се възползваме от синтезираното знание, за да процъфтяваме. Затова кръгът на близките ни приятели е важен. Поддържайте го и продължавайте да го разширявате.

Друг важен компонент на процъфтяването в движение е самостоятелното мислене

Придобиваме нови знания, но никой не знае по-добре от самите нас как и кога да ги използваме. Самостоятелното мислене е незаменимо. Благодарение на него ние разкриваме все повече своя потенциал и все повече процъфтяваме в движение.

Когато нещата не вървят, задавайте си въпроса „Какво мога да направя?“. Този въпрос ни стимулира да мислим и да търсим отговори. Определено целта пред нас е усвояването на ново приложно знание, чрез което да обогатим опциите си за действие. След това пробваме и следим резултатите.

Направете преглед на важните за вас области и преценете в коя искате да внесете подобрения. Започнете да придобивате нови знания и действайте.

Бъдете активни и атакувайте проблемите. Във всеки проблем е скрита златна възможност за повече щастие. За да процъфтяваме в движение, едно от условията е да учим бързо и да пробваме отново и отново.

Залогът

Когато успеем да подобрим дадена сфера от живота си удовлетворението е огромно. Например отношенията ви с детето са се влошили. Какво ще направите, за да ги подхраните и заздравите? Очевидно е, че преди влошаването сте действали по определени начини. Очевидно е, че щом резултатът не е положителен, има нужда от промяна.

Знанието е сила. Използвайте я и процъфтявайте в движение. Ние не сме пасивни жертви, макар че успешно можем да играем тази роля. Но истинската ни същност е творческа, креативна и съзидателна.

Ключова фраза: Тайната на вратаря.

Нека да тя ви напомня с каква сила за позитивна промяна разполага всеки един от нас, както и за възможността да процъфтяваме в движение!