Да срещнеш своята пътеводна звезда… невероятно

Преди няколко години преживявах период, изпълнен със съмнения, несигурност и страхове. И преди ми се е случвало. Така че бях относително спокоен и се оглеждах за отговорите.

Една вечер поглеждам към небето и виждам звезда. Сама в цялото небе. Обземе непознато чувство.

Сякаш тя ми казваше, че е там да ми покаже пътя и да ми вдъхне кураж и сили. Образът й се запечата в сърцето ми. Дните ми се изпълниха с лекота и усмивки.

Вече имах своята пътеводна звезда.

Почти всяка вечер се наслаждавам на небето, но от тогава не се бяхме срещали. До онзи ден. Тя се появи за втори път. И то точно навреме. Погледнах към нея, усмихнах се и благодарих. Отново в цялото необятно небе светеше една-единствена звезда. Моята.

Да срещнеш своята пътеводна звезда е… невероятно!

В трудни моменти животът ни изпраща знаци, които ни окуражават и вдъхновяват. Забелязваме ли ги? Повече от важен въпрос за благополучието ни.

Потърсете в паметта си знаци, които сте получили. Може да са конкретни думи или образи, неочаквани прозрения, откриване на полезна информация, запознанство с определен човек, изненадващо предложение… Опитайте се да запишете поне пет-десет знака. Това ще укрепи вярата ви, че не сте сами.

Един реален пример:

Мислено се връщам в ученическите си години. Бях слаб ученик. Най-високата оценка в бележника ми беше четворка. Един ден се разхождаме с мой приятел и съученик. По време на разговора ни той ми сподели, че с преподавателката ни по английски език са говорили за мен. Тя казала следното:

Цветан е много умен и способен, но е мързелив.

Това беше достатъчно. Нейното изказване се запечата в съзнанието ми и укрепи вярата в способностите ми. Наистина бях мързелив, но никой не ми беше казвал, че съм умен и способен.

Може да вярвате в случайностите или пък да вярвате, че случайностите не са случайни. Независимо от това, ние получаваме ясни знаци под една или друга форма.

За да се възползваме от тях, е добре да държим сърцето и очите си широко отворени. Това е нашия знак, че сме готови за тях.

Припомнете си и запишете пет-десет знака, които сте получили и които са изиграли позитивна роля в живота ви. Това е повече от добро начало. Вярвам, че ще започнете да виждате и да чувате по-често точните знаци в точните моменти. Вдъхновени от тях, продължавайте в избраната от вас посока и процъфтявайте.

Ние не сме сами.

Знам, че доста хора имат своите вярвания по въпроса. И аз имам своите и уважавам различните. Но най-важното е, че те са факт.

Напомняйте си това в моменти на нужда и подхранвайте вярата си. Останалото е доза търпение, чрез което да дочакаме момента, в който ще срещнем своята пътеводна звезда.

Накрая ще споделя с вас един от любимите ми цитати:

– Лъч светлина е достатъчен да разпръсне мрака.