Лесни, бързи и евтини решения за невероятни резултати

Темата за взимането на решения и прилагането им е една от любимите ми. Защото за да сме по-успешни и по-щастливи, трябва да умеем да взимаме правилни решения и да ги реализираме.

Наскоро научих за един тип решения, които водят до невероятни резултати и направо се влюбих в тях. Наричат ги “лесни, бързи и евтини (дори безплатни).

Какво отличава “Лесните, бързите и евтини решения” от другите?

Поне три характеристики:

1. Те са лесни за прилагане.

2. Те са бързо изпълними.

3. Те са евтини или напълно безплатни.

Ако ги използвате, можете да постигнете невероятни резултати – при това лесно, бързо и евтино (понякога и напълно безплатно). И това е примамливото в тях.

Нека ви дам пример от реалния свят:

Вие сте собственик на прекрасно кафене. Създали сте го с любов и желаете клиентите ви да си прекарват повече от добре. Закупили сте най-доброто оборудване и ползвате единствено качествени продукти.

Сега имате нужда от мотивиран персонал, който е лицето на вашия бизнес. Предизвикателство пред вас е как да мотивирате персонала да предлага невероятно обслужване и да осигурява позитивно преживяване на клиентите ви.

Отговорите са повече от един, но вижте какво можете да направите по въпроса като прилагате лесните, бързите и евтините (безплатни) решения:

Пренасяме се в „West Cafe Plovdiv“.

westcafeplovdiv

Това е едно от любимите ми места за срещи с моите приятели. Обстановката е чудесна, продуктите са качествени, а обслужването е на ниво.

Една от тайните съставки на професионалното обслужване е чашата за бакшиши, в която всеки клиент има възможност да възнагради персонала за позитивното преживяване.

Когато отиваш на работа и знаеш, че от теб зависи дали ще си тръгнеш с по-голям приход и повече позитивни емоции, мотивацията ти е по-голяма.

Работи ли методът на чашата?

Да.

Всеки път получавам страхотно обслужване и точно затова „West Cafe Plovdiv“ е любимото ми място.

Служителите са усмихнати, любезни и подхождат професионално към работата си. Те прекрасно разбират, че по-високия приход и удовлетворението от работата е следствие на щастливите клиенти.

Затова са мотивирани да работят на ниво и го правят.

Да сложиш красива чаша за бакшиши е лесно, бързо изпълнимо и евтино решение. Направиш ли го, ти предоставяш избор на служителите как да работят. А истината е, че повечето хора са отговорни и искат да се представят добре. Въпросът е да им се предостави възможност.

За справка:

Предлагал съм на няколко места на управители да изпробват това решение, но на 99.9% решението им се струва най-малкото странно. Странно!

Това е реален пример как можете да използвате философията на лесните, бързите и евтините решения, за да процъфтявате.

Задавайте си по-често въпроса „Какво мога да направя, за да подобря ситуацията лесно, бързо и евтино?“

Този въпрос ще ви стимулира да търсите свежи отговори, които да превръщате в работещи решения. Ако са от типа “Лесни, бързи и евтини”, очаквайте невероятни резултати.

westcafeplov

Оригиналната чаша, чрез която доволните клиенти казват “Благодаря”.

Както виждате “Лесните, бързите и евтините решения” имат почва и у нас. Най-важното е да си поставяме въпроси, да търсим отговори и да стигаме до подобни решения. Това определено е гаранция за повече успехи и щастие.