В каква степен използваш силата на личните избори?

“В каква степен използваш силата на личните избори?”. Не бързай с отговора. Прочети статията и отдели част от твоето време, за да провериш. Заслужава си.

Човешката свобода се изразява най-силно във възможността да правим избори. Тази възможност никой не може да ни я отнеме. Единствено ние притежаваме властта да решаваме да не правим избори, но това само по себе си е избор.

От качеството на личните ни избори в голяма степен зависи качеството на нашия живот.

За мен най-важният въпрос е „Какъв избираш да бъдеш?“.

Някои избират да бъдат добри. Някои избират да подават ръка.

Някои избират да работят с любов. Някои избират да подаряват усмивки.

Някои избират да даряват от сърце. Някои избират да реализират нова идея.

Някои избират да играят с децата си. Някои избират да бъдат хора и да съчувстват.

Някои избират да ти направят услуга, защото могат. Някои избират да живеят достойно.

Някои избират да казват по-често „Благодаря ти!“. Някои избират да дават най-доброто от себе си, защото разбират, че ние сме свързани.

Тези някои променят света и го правят по-красив и по-щастлив. Никой не ги принуждава. И не е необходимо. Тези някои са осъзнали каква сила за позитивна промяна притежава всеки един от нас.

Тези някои не чакат инструкции, заповеди или приемането на нови закони. Те поемат инициатива и знаят, че не са сами. Те използват силата на личните избори.

Един пример от моето ежедневие:

Аз съм избрал докато шофирам да спирам всеки път на пешеходните пътеки и да уважавам правото на пешеходеца. Прекрасно е, когато видя и други шофьори да спират и да дават предимство.

Позитивният пример действа. Убеден съм, че човек по човек културата на пътя в България се променя към по-добро. Позитивната промяна е заложена в нашите лични избори и последователното им прилагане.

Какви избори правиш?

Как вдъхваш живот на изборите си?

Поведението ти в синхрон ли е с твоите избори?

В тези три въпроса се крие възможността за позитивна промяна, за по-добър живот и за повече щастие. И един от начините да я реализираме всеки ден е да използваме силата на личните избори. Няма нужда да чакаш по-добри времена. Щом зависи от теб, действай решително.

Ти какви избори претворяваш в делата си? С други думи “В каква степен използваш силата на личните избори?”.