Използвайте силата на напомнянията

Ще започна с едно напомняне, което често използвам в трудни моменти с голям успех:

“Рим не е бил построен за един ден.”

Знаем какво искаме. Поставили сме си цел/цели. Съставили сме си план за действие и ежедневно напредваме към желаното бъдеще.

В същото време знаем, че няма лесни успехи.

Ако сме реалисти, следва да очакваме множество трудности по пътя. Също така е добре да си напомняме, че едно от най-важните неща е да не се отказваме и да продължаваме да вървим напред въпреки всичко.

Умението сами да окуражаваме себе си в трудни моменти ни предоставя невероятно предимство. 

Тук на преден план излиза силата на напомнянията.

В нея можем да намерим верен приятел, който ни вдъхва свежи сили и ни подкрепя по пътя на успеха и щастието.

Как говорим със себе си е от огромно значение.

Думите носят заряд – позитивен или негативен. Когато окуражаваме себе си, ние се докосваме до вътрешните си сили и ги активираме.

В трудностите се съдържа семето на растежа.

У дома пред телевизора нямаме нужните условия, в които да покажем дали сме решителни, последователни, упорити, смели, креативни…

Затова приветствайте трудностите. Те ни показват, че сме на прав път. Те са приятел, който ни дава възможност да покажем на какво сме способни в действителност. Те ни дават възможност да станем по-добри и пълноценни личности.

Мнозина желаят да живеят по-добре и по-щастливо. Мнозина започват ентусиазирано. Мнозина се отказват някъде по пътя и губят… за съжаление.

Ако случайно през съзнанието ви мине мисълта да се откажете, спрете за миг и използвайте силата на напомнянията.

В тях се съдържа мъдростта на вековете, която можем да използваме в своя полза. Използвайте я и не спирайте да превръщате желаното в красиво реално.

“Рим не е бил построен за един ден” е едно от личните ми напомняния, което ме вдъхновява да продължавам напред въпреки всичко.

Кои са вашите любими напомняния, които ви докосват и ви изпълват с енергия за съзидателни действия?

Въпросът е важен. Особено ако искаме да използваме силата на напомнянията по най-добрия възможен начин и да продължаваме да градим своя по-успешен и по-щастлив живот.

P.S. Още едно любимо мое напомняне: “И сам воинът е воин”.