За Цветан Иванов

за Цветан ИвановЗдравейте,

Аз съм Цветан Иванов – психолог и автор в моя сайт www.shtastieto.com.

Личната ми мечта е да виждам все повече хора, които продължават да реализират своя безграничен потенциал и да живеят по-пълноценно, по-успешно и по-щастливо.

Затова след като завърших образованието си, създадох сайта www.shtastieto.com

По този начин се стремя да продължавам да се развивам като човек и професионалист, да бъда полезен и да допринасям.

Винаги сте добре дошли точно тук – мястото, където следвам своята лична мечта и подкрепям другите да реализират своите!

Цветан Иванов, психолог

За когото представлява интерес, ще споделя някои подробности от личния си живот:

Имам щастието да съм женен за невероятна жена, която ме дари с още по-невероятни две момчета. Обичам да прекарвам време със семейството си, да се забавляваме, да играем игри, да ходим на кино, да пътуваме и, разбира се, да дивеем с момчетата. 

Влюбен съм в стойностните книги. Ако някои иска да ме направи щастлив, достатъчно е да ми подари книга. Не обичам да чета заради самото четене. Обичам да си взимам нещо ценно от всяка една книга и да го прилагам в живота си. Също така съм почитател на филмите, които докосват сърцето.

Следвам себе си и правя нещата по моя начин. Доста мои приятели редовно ми споделят, че не приличам на психолог. Ала за мен това не е важно. По-важното е да обичаш това, което правиш и да го правиш с цялото си сърце. Затова продължавам да се обличам спортно или спортно-елегантно. Официалното облекло ми се състои от чифт обувки, панталон, две ризи и сако. Използвам го само в краен случай 🙂

Личната ми терапия е спорта. В залата забравям за целия свят, предизвиквам себе си всеки път и се наслаждавам до краен предел. Любимият ми ритуал е след тренировка да се наградя с една студена бира. 

Постоянно се стремя сам да си паля фитила и да се вдъхновявам. Ако не горя отвътре, направо излизам извън кожата си. Също така знам, че имам своите недостатъци и потенциала да бъда по-добър човек от вчера. Затова полагам усилия да се променям към по-добро. Аз го заслужавам, а любимите ми хора – още повече. 

Често можете да ме срещнете в компанията на приятели. Вярвам, че стойностните хора в живота ни са истинско богатство и невероятен дар. 

Край 🙂

За когото представлява интерес, ще спомена и своите професионални квалификации:

1. Завършил съм „Руска филология” в университета „Паисий Хилендарски“ град Пловдив. В края на пети курс любимата ми преподавателка по литература ми каза:

Ти имаш потенциал за много повече.

Запали ме и записах да уча психология.

2. Завърших „Приложна психология“ в университета „Паисий Хилендарски“ – град Пловдив.

3. След това реших да задълбоча познанията си и се насочих към психотерапията. Преминах обучение по Позитивна психотерапия към Дружеството по позитивна психотерапия в България.

Това е моята основа. Обичам да надграждам и го правя:

1. Психологично консултиране към Център за психологични консултации и изследвания.

2. Енергийна психология – EFT level 2 и WHEE level 1 практик.

3. Майндфулнес медитация, Vipassana Hawai’i. – онлайн.

4. Communications Skills, Centure for Entrepreneurship and Executive Development.

5. Double-Goal Coach: Coaching for Winning and Life Lessons, Positive Coaching Alliance – онлайн.

6. Seth Godin’s Free Lancer Course, Udemy – онлайн.

Дипломите и сертификатите са задължителни, но не и достатъчни. Най-съществената част от професионалното развитие са непрекъснатото самообучение и практикатаЗатова продължавам всеки ден да обогатявам знанията си, да ги прилагам в живота си и в работата с моите клиенти, воден от желанието да бъда по-добър от вчера, по-полезен и да допринасям.

Желая Ви здраве, успехи и щастие!

Цветан Иванов, психолог