Целувката е невероятен дар. Използвате го пълноценно.

Целувката е супер сладък начин за общуване. Освен израз на дълбоките ни чувства, целувката има още няколко „магически“ способности.

Ето няколко от тях:

– Целувката намалява тревожността и спира „бъртвежа на съзнанието“. Докато се целуваме с любимия/любимата, ние преживяваме мигове, в които съзнанието ни е свободно от ненужни мисли. Ние сме тук и сега и се наслаждаваме на непосредственото преживяване. Неповторимо.

– Целувката увеличава нивата на окситоцин – хормон, който предизвиква чувство на спокойствие у нас. Прекрасно.

– Целувката променя биохимията ни. Докато се целуваме в организмът се отделят ендорфини, чиито ефект според изследователите е 200 пъти по-силен от ефекта при приема на морфин. Затова целувката буквално ни омайва. Забележително.

– Ако се отдадете на страстна френска целувка в продължение на една минута, ще изгорите 26 калории. Целувайте се цял час и спокойно можете да пропуснете фитнеса. Ще изгорите 1,560 калории. Предизвикателно.

– Целувката оказва редица позитивни ефекти върху здравето ни. Тя действа подмладяващо на кожата, стимулира кръвообращението, спомага за здравината на зъбите и дори облекчава главоболието. Направо не е за вярване.

Имате ли нужда от още аргументи, за да целувате повече?! Аз нямам. 

Разбира се, едва ли някой от нас си казва „Хайде да се целуваме, защото разбрах че…“. От друга страна тези факти само могат да ни вдъхновят за още и още целувки.

Забелязали ли сте как младите двойки се целуват повече и по-често? Докато ние, по-възрастните, често с времето започваме да пренебрегваме този източник на наслада. Жалко.

Ако леко забавим темпото и отделим малко повече време за целувки, ще имаме възможност да разпалим онази младежка страст и да освежим отношенията си с партньора и с любимите ни хора.

Още един факт в полза на целувките:

Нашата кожа е най-големият орган в човешкото тяло и ни предоставя възможност страстно да изследваме любимия/любимата, да опознаем всяка частичка от неговото/нейното тяло.

Единствено е необходимо малко повече желание, време и много-много целувки, за да изразим чувствата си към другия без думи.

Ако целувката е езика на любовта, то искам постоянно да говорим.

Има десетки видове целувки и начини, чрез които да се изразяваме. Поради различните ситуации и отношения няма правилен и грешен начин, нито има магически начин.

„Тайната“ се крие в личните предпочитания. Колкото по-добре познаваме партньора си, толкова повече наслада можем да му/й доставим. Най-голямата препоръка за овладяване на „тайната“ на сладострастните целувки е „Познавай партньора си“.

Два основни начина за опознаване

– Единият е да изследваме любимите места и начини за целуване и заедно да преживеем тръпката от изследване на неизвестното.

Някои твърдят, че с времето любовта се трансформира в привързаност и уважение. Не е задължително и, за щастие, около нас има повече от достатъчно изключения.  Любовта е глагол. Тя ни предизвиква да действаме.

В този смисъл от нас зависи да я подхранваме чрез постоянно взаимно опознаване, което може да продължи безкрай.

– Другият начин е партньорът ни да ни разкрие любимите му места и начини. За да не се превърне инициативата в скучна лекция, най-добре е другият да ни показва къде и как обича да бъде целуван върху нас самите, а след това да си сменим ролите.

Това сладострастно упражнение ще задълбочи представата ни за предпочитанията на партньора и ще можем да го даряваме с повече целуваща наслада.

Целувката е нежен начин за разпалване на взаимната страст и подхранване на взаимното щастие.

Като добавим и ползите от нея, не ми остава нищо друго освен да ви пожелая изобилие от страстни моменти, наситени с дъжд от изпепеляващи и сладострастни целувки!

Целувката не е запазена марка на влюбените. Целувката е за всички, които желаят да живеят по-щастливо.

Затова горещо ви препоръчвам да използвате богатия език на целувките всеки ден.

Как да говорим този нежен език?

Благодарение на целувката можем да отправяме чувствени послания без думи. Ето какво „казват“ различните целувки:

1. С целувка по устните казваме:

– Обичам те и те чувствам много близък/близка.
Ако това е първата целувка, то тя е израз на желание за задълбочаване на отношенията. Също така може да бъде израз на приятелски взаимоотношения.

2. С целувка по ъгълчето на устата правим предложение:

– Не съм сигурен, че искаш да сме повече от приятели, но аз съм готов/а да опитаме.

Между интимни партньори е послание за „скъсяване на дистанцията“ в сегашния момент.

3. С целувка по ръката казваме колко се възхищаваме от партньора и показваме, че го/я уважаваме като личност.

4. С целувка по челото или главата казваме колко сме загрижени за другия. Наричат я още „бащинска целувка“. Когато мъжът целува жената по челото, означава че е загрижен за нея и я подкрепя. Също така тази целувка е израз на благословия.

5. С целувка по ухото казваме на партньора, че сме готови да се впуснем в любовна игра.

6. С целувка по окото казваме на другия каква нежност и колко чисти чувства изпитваме към него/нея.

7. Целувката със затворени очи казва:

– Потапям се изцяло в твоите обятия.

8. Целувката с отворени очи казва:

– Не мога да ти се наситя.

9. Целувката по нослето означава:

– Толкова сладка/сладък. Направо ще те изям!

10. С целувка по врата показваме желание за нещо повече от целувки. Буквално означава:

– Искам те сега!

Да се изразяваш без думи е вълнуващо, вдъхновяващо, великолепно. 

Наслаждавайте се на чувствено общуване без думи. Давайте израз на емоциите и чувствата си. Нека разумът да отстъпи и да отворим място за повече наслада и споделено щастие. И да не забравяме, че дълбочината на чувствата ни е отвъд думите.

Накрая бих искал да ви задам един въпрос:

– Знаете ли защо затваряме очите си когато мечтаем, когато се молим, когато се целуваме, когато се прегръщаме, когато се любим?

Някои казват че затваряме очи, защото пленяващата красотата се виждат със сърцето.

Като всеки език, езикът на целувките е богат и разнообразен. Добра идея е да продължаваме да го изучаваме и практикуваме с неподправена наслада.

Общувайте нежно и без думи, защото общуването ни сближава с любимите ни хора и ни дарява с повече щастие – лично и споделено.