11 неща, които отличават щастливите двойки

В тази статия искам да споделя с  вас 11 неща, които отличават щастливите двойки.

Разбира се, списъкът не претендира за изчерпателност. Ала е добро начало за повече споделено щастие:

1. Щастливите двойки прекарват време заедно. Въпреки натовареното ежедневие те намират време един за друг, оставят целия свят зад гърба си и се потапят в своята вселена.

2. Щастливите двойки отделят време за интимни разговори. Те си споделят и знаят какво се случва в живота на другия. Това поддържа близостта в двойката и дарява всеки от партньорите с усещането, че има човек до себе си, който те познава и разбира.

3. Щастливите двойки поддържат физическа близост. Те се докосват, милват, гушкат, прегръщат, държат се за ръце. Нежният физически контакт им позволява да изразяват чувствата си чрез действия и предизвиква неповторими усещания, които изпълват сърцето на двойката със щастие.

4. Щастливите двойки се забавляват заедно и преживяват позитивни емоции, които подхранват отношенията им. Друго качество на позитивните емоции е, че те успешно неутрализират влиянието на негативните. Препоръчително е да се стремим към съотношение 5:1 в полза на позитивните емоции.

5. Щастливите двойки се изненадват. Освен това имат много добра представа какво би зарадвало другия. Познават както потребностите, така и привичките си. Затова успяват да поднасят все приятни изненади, които предизвикват милион щастливи усмивки.

6. Щастливите двойки излизат с приятели и се забавляват. Щастието е заразно. Освен това с другите можем да споделим своето и да се насладим на тяхното. Те не допускат грешката да се изолират в своя собствен свят, а прекрасно знаят, че двойката има нужда от простор.

7. Щастливите двойки правят любов и се наслаждават на сливането един с друг. Сексуалният им живот е редовен, пълноценен, разнообразен и свеж. Казват твърдо “Не” на монотонността и скуката и твърдо “Да” на познатото, но различно изживяване, наречено любов.

8. Щастливите двойки знаят, че в техните сърца винаги има място за трети любимец (котка, куче, папагал…). Моногамни са, но не напълно 🙂

9. Щастливите двойки разпределят задължения и отговорности си. Всеки поема своя дял и не претоварва другия. Умните жени отдавна са научили мъжете си, че ако помагат вкъщи получават приятни “награди”.

10. Щастливите двойки често посещават “Моста на влюбените” и други романтични места, които създават прекрасна атмосфера за близост и интимност. Времето навън няма значение. Любовта е над времето.

11. Щастливите двойки запечатват прекрасните моменти. От време на време се връщат към тях и наново преживяват щастието, което са изпитали. Това им напомня колко са благословени от съдбата, че ги е срещнала.

Надявам се този кратък списък да ви вдъхнови да се грижите за най-красивата градина на света – споделената любов.

Често са ми задавали въпроса “Вярваш ли в дълготрайната любов?”.

Моят отговор е “Да”. Вярвам. Ала знам, че вярата има нужда и от конкретни дела.

В този смисъл, до голяма степен от нас зависи да подхранваме отношенията си с любимия/любимата (с близките ни хора също), за да се наслаждаваме на процъфтяващи отношения.

Никой няма да го направи вместо нас. Отговорността е наша.

“Обичам” е глагол. Действайте и бъде щастливи заедно дълго-дълго време. Заслужава си!