„Plovdiv City Cup-2016″ – невероятно събитие за децата на България

На 11.09.2016 г. на градския стадион в Пловдив се проведе за пръв път футболен турнир за набор 2007 „Plovdiv City Cup-2016″.

Организатор на турнира бе ФК „Пловдив Сити“.

В турнира „Plovdiv City Cup-2016″ взеха участие шест отбора:

1. ФК „Пловдив Сити“ (Пловдив)

2. ФК „Ботев“ (Пловдив)

3. ФК „Звездичка“ (Бургас)

4. ФК „Локо Пловдив“

5. ФК “Марица“ (Пловдив)

6. ДФК „Орлета“ (Пазарджик).

Турнира „Plovdiv City Cup-2016″ се проведе благодарение на ентусиазма на Петър Кумановали, който ръководи ФК „Пловдив Сити“.

Неговата амбиция е „Plovdiv City Cup” да се превърне в традиция и младите таланти да имат възможност да се изявяват и да се наслаждават на магията на футбола.

За мен добрата новина е, че в България има хора, които искат и правят нещата да се случват. Зад желанието на Петър Кумановали застанаха трима официални спонсори, благодарение на които турнирът „Plovdiv City Cup-2016″ се осъществи при чудесна организация.

И това е другата добра новина:

В България има отговорни бизнесмени, които дават от сърце за нашите деца.

В този случай трите фирми са:

„Кондор“ – Недвижими имоти ЕООД.

„Вемира Билд“ ООД.

„Атар 3“ ООД.

Всички заедно успяха да организират незабравим празник за децата ни.

Третата добра новина е, че колкото повече възможности за изява имат младоците, толкова по-големи са шансовете те да реализират таланта си и да се превърнат в бъдещите футболни звезди на България и, защо не, на международната сцена. Но дори и това не е най-важното.

За мен по-важното е, че децата ни имат възможности за изява, трупат опит, опознават се и създават приятелства, учат се да са упорити и целеустремени, учат се да борят и да преследват мечтите си.

Тъй като синът ми играе като вратар в ФК “Марица“ (Пловдив), аз присъствах на турнира „Plovdiv City Cup-2016″ и мога да ви уверя колко много младите ни надежди се потрудиха.

В рамките на един ден изиграха общо пет срещи (всяка по 30 минути), което за деца си е сериозно натоварване. Въпреки това всеки един от състезателите се раздаваше докрай, което само по себе си е добър пример как се преследват мечтите за нас възрастните.

Plovdiv City Cup

Турнирът „Plovdiv City Cup-2016 ” даде възможност на младоците да премерят сили, да покажат най-доброто от себе си и ги зареди със позитивни емоции. 

Всички получиха заслужени награди за участието си. Освен това от всеки футболен клуб имаше наградени състезатели с индивидуални отличия.

Със сигурност това е начинът да подхранваме желанието, мотивацията и мечтите на нашите деца да вървят напред и да се развиват. Искрената ми надежда е да ставаме свидетели на все повече подобни събития, защото децата на България го заслужават.

Респект за невероятните „виновници“. Благодаря ви и продължавайте все така!

На страницата на “Щастието” във facebook можете да видите видео от награждаването в края на турнира “Plovdiv City Cup-2016”, което се надявам да ви покаже поне малко от прекрасната атмосфера на стадиона.

С уважение,

Цветан Иванов – повече от щастлив родител

P.S. В статията “Можем ли да си купим щастие с пари?” твърдя, че отговорът е “Да”. Невероятните хора, които организираха турнира “Plovdiv City Cup-2016” са достоен пример как с добри намерения и пари можем да създаваме условия, в които да се чувстваме щастливи.

Всичко зависи от нас. 

Искрено се надявам тази статия да вдъхнови и други, които да създават все повече възможности за децата на България, защото те го заслужават.

Заслужават да имат поле за развитие.

Заслужават да имат светъл път пред себе си и подкрепа по този път, за да реализират мечтите и целите си.

Заслужават да успяват и да живеят по-щастливо.

plovdiv city